Президентът опрости 2600 лв. глоби на баба, ловила риба да нахрани сина си

0
Възрастната жена бе хваната на 29 април от инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури да лови риба
Възрастната жена бе хваната на 29 април от инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури да лови риба

Президентът Росен Плевнелиев е опростил глобите на Йорданка Радева Димова - 76-годишната жена от Златарица, която бе хваната да лови риба без билет. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Указът е с номер 106 от 8 юни т.г., съобщава „24 часа".

Глобиха баба с 3500 лв. заради незаконен риболов, искала да нахрани сина си

Възрастната жена бе хваната на 29 април от инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури да лови риба в близката до градчето река. Тя се принудила да прибегне до риболова, защото нямала какво да сложи на трапезата - съпругът ѝ починал и сама се грижела за болния си син. Преди 3 г. синът й катастрофирал и оттогава е на легло. Издържат се само с нейната пенсия от 220 лв.

Въпреки молбите на сащисаната жена, проверяващите ѝ съставили няколко акта, като наложили максималните глоби. А за капак конфискували прокъсаното серкме, останало спомен от споминалия се съпруг.

Затова, че ловила риба без надлежно издаден билет, санкционирали баба Данка с 200 лв., затова, че я хванали в забранителен период - 1500 лв., и за използване на мрежа - още 2000 лв. По-късно местен магистрат намали глобата от 3700 на 2600 лв.

Най-вероятно заради големия интерес и от призивите във фейсбук да се помогне на баба Данка, контрольорите се отказаха да прибавят и още 3700 лв. за нанесени вреди на "Рибни ресурси" - все пак жената не била хванала нито една рибка.

Възрастната жена помоли държавния глава Росен Плевнелиев да й опрости глобите.

Препис-извлечение от указ №106 ще бъде изпратен на ТД на НАП-Велико Търново, за изпълнение, се казва в съобщението на президентството. С отделен препис на сакралния документ ще бъде уведомена и Йорданка Димова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари