Президентът на Китай пристигна в Русия

4
Визитата на Си Дзинпин, която ще продължи до 22 март, е по покана на руския президент Владимир Путин
Визитата на Си Дзинпин, която ще продължи до 22 март, е по покана на руския президент Владимир Путин Снимка: Twitter

Визитата на Си Дзинпин, която ще продължи до 22 март, е по покана на руския президент Владимир Путин

Китайският президент Си Дзинпин вече е пристигнал в Москва за срещата си с руския му колега Владимир Путин. Това съобщава "Ройтерс", като се позовава на китайската държавна медия CCTV, предаде DarikNews.bg.

Китайският лидер е пристигнал на летище Внуково в 12:59 часа местно време време. Предвижда се той първо да обядва с Путин, а следобед ще проведе неформална среща на четири очи. Официалните разговори с делегациите на двете държави са планирани за утре, като се очаква двамата да подпишат съвместни декларации.

След пристигането си, Си е цитиран от ТАСС да казва, че "Китай и Русия са добри съседи и надеждни партньори". Той е отбелязал, че страна му е готова заедно с Русия "да пази световния ред, основан на международното право".

Китайският президент очаква, че посещението му в Москва ще даде нов тласък на развитието на руско-китайските отношения и стратегическото сътрудничество.

Това е първото посещение на Си Дзинпин в Русия от четири години насам. Държавната визита на президента го прави и първия световен лидер, който се среща с Владимир Путин, откакто Международният наказателен съд (МНС) в Хага издаде заповед за арест му по обвинения за отвличане и незаконното депортиране на деца от Украйна в Русия.

Визитата, която ще продължи до 22 март, е по покана на руския президент Владимир Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари