Президентът на България: Благодаря на всички, които гласуваха!

1
Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис вие гласувахте за промяна, заяви Радев
Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис вие гласувахте за промяна, заяви Радев Видео: Нова телевизия

„Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки възгласите на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички ни е ясно, че в България има нова политическа ситуация”, зяяви победителят на президентските избори ген. Румен Радев.

Той благодари на всички, които са гласували, не само за него, но и за Цецка Цачева.

„Цачева беше достоен опонент”, добави той.

„Щастлив съм, че водихме една почтена кампания. За мен това днес е само началото. Съзнавам своята отговорност и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да се боря за една мирна и … България. Нашата родина трябва да бъде дом за всички. Можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Аз вярвам във вас. Помня думите и ангажиментите си и ще ги отстоявам. Продължаваме заедно”, каза още ген. Румен Радев.

„Ние правим етична кампания. Бяхме близко до хората, слушахме техните болки и надежди. Ясно заявихме, че ще се съобразяваме с българските национални интереси. Това беше залог за нашата подкрепа. За липсата ми на опит вие ще прецените по-добре. Нямам партийни обвързаности, нямам лобистки обременености”, отговори на журналистически въпрос ген. Румен Радев.

„Ще върнем мандата за съставяне на ново правителство. С 38 депутати няма да се борим в управлението”, коментира лидерът на Корнелия Нинова по повод изказването на Борисов, че ще подаде оставка и ще се пристъпи към съставяне на служебно правителство. 

Цялото изказване гледайте във видеото. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари