Президентът и експерти ще обсъждат перспективите на инициативата „Три морета”

0
Сред основните теми са възможностите за подобряване на инвестициите у нас
Сред основните теми са възможностите за подобряване на инвестициите у нас Снимка: БГНЕС / архив

Сред основните теми са възможностите за подобряване на инвестициите у нас

На 8 юни президентът Румен Радев ще открие конференцията „ИнициативаТри морета“ - единство, иновации, свързаност“. В събитието ще участват водещи експерти от транспортния сектор.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Форумът ще се състои в София под патронажа на държавния глава в рамките на българското домакинство на регионалната инициатива за свързаност „Три морета“. Организатори са Институтът по транспортно строителство и инфраструктура, сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“ и Факултетът по транспортно строителство към УАСГ.

Участниците в конференцията ще обсъдят икономическите перспективи, които разкрива инициативата “Три морета“ и приноса на България за нейното развитие. Друга основна тема на дискусията ще бъдат възможностите за подобряване на инвестиционната среда и създаване на благоприятен бизнес климат.

Модератори в конференцията ще бъдат служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари