През нощта валежите спират

0
Утре в северозападните и планинските райони ще вали сняг, а в останалата част от страната
Утре в северозападните и планинските райони ще вали сняг, а в останалата част от страната Снимка: БТА / Архив

През нощта от северозапад на югоизток валежите ще спират, от запад облачността временно ще се разкъса и намалее.

Утре бързо ще се заоблачи и по-късно през деня отново ще завали, в северозападните и планинските райони - сняг, в останалата част от страната - дъжд.

Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, максималните между 2° и 7°.

През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, по-значителни ще са в Предбалкана и Родопската област. От североизток, по-късно от северозапад и север, с усилване на вятъра, ще нахлува още студен въздух.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщава за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, ще продължи да се понижава.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и ветровито, с умерен и силен югозападен вятър. Ще превалява сняг, в Източни Родопи, Странджа и Сакар – дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

 В понеделник валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество ще са в Източна България. До обяд и в крайните източни райони дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще е от северозапад, умерен и силен, на места в Източна България до бурен. Ще има снежни виелици и навявания. Температурите ще остават почти без дневен ход - от минус 2-3 градуса в северозападната до 3-4 в югоизточната част от страната. През нощта срещу вторник валежите в почти цялата страна ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне. Ще бъде студено, с минимални температури в много райони близки до минус 10°, в по-голямата част от страната и дневните ще са отрицателни. В сряда ще преобладава слънчево време. На отделни места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или инверсионна облачност, там ще остава и по-студено.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари