Затъваме в дребнотемието, вместо да разнищим ограбването на България

1
Продължавам да твърдя, че най-важното нещо е България. Не вашите топли местенца във властта, роднински, масонски и приятелски връзки и зависимости
Продължавам да твърдя, че най-важното нещо е България. Не вашите топли местенца във властта, роднински, масонски и приятелски връзки и зависимости Снимка: Dunavmost, архив

Изумявам се, като наблюдавам какво се случва в момента в България. Дребни престъпленийца, дребни нарушения, дребни теми, дребни разпри. Кой как се бил изказал, кой как бил облечен, кой раздал грамоти с грешки, кой бил подслушван и кой - не.....

Огромните престъпления и ограбване на България остават встрани. Може би защото са толкова необятни и дълбоки, че никой не смее и не му стиска да се занимава с тях. Дълбок страх от кардинални промени тресе политиката у нас. Правят се рИформи на парче, а всъщност промяна няма. И, по-лошото, никой не желае да има. Всички искат само властта да е в тях и да лустросат това, което дразни хората, без, сакън, някой да рита основите на проблемите. Защото, да си го признаем, те хранят политическото статукво, което се самосъхранява.

Защо никой не поставя въпросите какви са националните ни идеали? Национална програма за излизане от демографската катастрофа? Решение на проблема защо в България точно българите страдат от демографската криза?! Защо никой не поставя въпроса защо редом с българското знаме поставяме европейското? И това не показва ли колониалната ни зависимост? Защо никой не поставя въпроса защо нашите - български политици тичкат като заблудени дечица на Козяк за указания какво да правят? Защо никой не поставя проблема с назначаването на стари и компрометирани муцуни, които уж да правят промяна, а всъщност да лустросат статуквото и да ни заблудят? Защо никой не поставя въпроса с морала на българските политици и политика?

Отново и отново, и отново ще повторя: важните въпроси за България са други:

- Отношението ни към ЕС и САЩ, които открито се бъркат в българската външна и вътрешна политика.

- Отношението ни към разпада на семейните ценности и традиции и насърчаването на този разпад от евроатлантическите договорки.

- Липсата на грамотност у голяма част от българското население - голяма част от младите хора, а и от по-старите поколения са функционално неграмотни и дори не разбират какво не разбират.

- Какви са причините милиони българи да напускат Родината си панически и какво да се направи, за да се задържат?

- Защо определени групи от населението по определен признак са привилигировани и вместо равни права, получават привилегии и как ще се отрази това в бъдещето?

- Защо почти не може да се намери почтен и морален човек, който да е готов на всичко за България, в политиката ни? Каква е причината в политиката да влизат предимно нагаждачи и национални предатели?

- Защо много от най-богатите българи са богати в резултат на участие в държавната власт?

- Защо позволяваме Вашингтон и Брюксел да диктуват политиката ни спрямо Русия, в разрез с българските интереси?

- Отношението ни към новите евроатлантически ценности и българските национални идеали - защо не се иска мнението на българите?

- Защо всеки политик е или компрометиран, или купен и защо само такива биват допускани до властта и кой стои зад тях?

- Защо не са разследвани сериозно престъпленията на прехода и ограбването на България, респективно Третата национална катастрофа?

Продължавам да твърдя, че най-важното нещо е България. Не вашите топли местенца във властта, роднински, масонски и приятелски връзки и зависимости. Мен не ме интересува в коя ложа си пиете уискито и колко пъти в седмицата отивате да подмивате американския посланик! Аз искам ПРОМЯНА, РАДИКАЛНА, ИСТИНСКА и СПРАВЕДЛИВА!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари