Превозвачите: На 18 май блокираме абсолютно всички транспортни връзки!

2
Това не може да продължава - администрацията да се подиграва с нас, обяви Магдалена Милтенова
Това не може да продължава - администрацията да се подиграва с нас, обяви Магдалена Милтенова Снимка: Кадър от bTV

"Администрацията се подиграва с нас", обяви Магдалена Милтенова

Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на протест.

На 18 май сме обявили спиране на целия автобусен транспорт в страната и блокиране на абсолютно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас“, обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV Магдалена Милтенова, председател Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, обидени от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни.

От кабинета коментираха, че изтичането на записа доказва, че превозвачите са търсили провокация.

В крайна сметка излезе една истина, ние не сме били на тайна среща, няма нищо тайно и нищо лично“, обяви Милтенова.

От думите ѝ стана ясно, че записът е направен и предоставен от хора от Министерския съвет.

Милтенова напомни и какво са исканията на превозвачите: намаляване на цената на горивата посредством премахването на биодобавката и намаляване на акциза; изплащане на обещаните субсидии на превозвачите и обхватът на тол системата да не се разширява.

Искаме компетентен министър. Искаме министър, който милее за автобусния бранш, не министър, който напада автобусния бранш, не е министър, който напада превозвачите, които осигуряват 20% от брутния вътрешен продукт“, допълни председателката на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Стоян
    Ами да блокират,мошеници,плащайте си за ползване на магистралите,с право ви изгони премиера!Бойко тиквата ги научи на льжи и и се измами и сега им тежи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари