Превозвачите излизат на национален протест

0
От транспортният бранш организират автошествия в няколко града
От транспортният бранш организират автошествия в няколко града Снимка: архив

От транспортният бранш организират автошествия в няколко града

В 10 часа превозвачи от цялата страна ще изразят недоволството си от високите цени на горивата, тол системата и липсата на транспортна политика от страна на правителството.

Над 100 автобуса и 300 камиона ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата "Александър Невски" в София, след което ще проведат протестно шествие. Такива акции ще има и в други градове като Пловдив, Варна, Бургас, БлагоевградРусе, информира БНР.

Автошествие на превозвачи ще затруднява трафика по булевард "България" в Русе

Исканията на превозвачите са:

- премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще доведе до поевтиняване на горивата с около 10-15 ст. за всеки български гражданин;

- намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца предвид необходимостта от нотификация обаче от страна на Европейската комисия настояваме до получаването на такава със задна дата – 1 април

- държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз.

Превозвачите отчитат, че за изпълнението на поставените от тях искания ще е необходимо време и дават срок на кабинета до 18 май. Ако това не се случи, те заплашват с национален протест и затваряне на магистрали и контролно-пропускателни пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари