Превозвачи: Румънците манипулират кантарите

6
Превозвачи: Румънците манипулират кантарите

Те се съмняват, че кантарите на Дунав мост в Гюргево отчитат несъществуващо претоварване

Превозвачи се оплакват от порочна практика на границата с Румъния. Те се съмняват, че кантарите на Дунав мост в Гюргево се манипулират, за да отчитат несъществуващо претоварване. Поредният случай е от днес, а транспортните фирми споделят, че става дума за системен проблем, съобщава Русе Медиа.

Въпросният камион с нишесте е пътувал от България за Германия, когато след преминаването на Дунав мост изведнъж се е оказал претоварен с над 100 кг.

Тук всичко е наред на нашия кантар, а на румънска страна ни дава претоварване с над 100 кг, което само по себе си няма как да се случи, тъй като камионът е теглен веднъж на товарния адрес, после е теглен на българския кантар на границата и не е имало никакви проблеми. Това води до глоба, която при всички тези проблеми, които има транспортният бранш последните години, не можем с лека ръка да пренебрегнем и да платим“, казва съдружникът в транспортната фирма Георги Иванов. И обяснява, че камионите им винаги са с поне по 1 тон по-малко от допустимата граница от 40 тона.

Проблемът е, че няма кой да извърши конкретна проверка на момента, за да се установи истината. Управителят на фирмата Надя Иванова е поискала от румънците да мине и на втория кантар, след като плати глобата, но това е било отказано. „Всъщност румънците ни разрешиха да минем, но на същия кантар. Идеята не е да минем на кантара, който е манипулиран, а на съседния, който би трябвало да е изряден. Отказаха ни“, обяснява тя.

Консулът ни в Букурещ е откликнал на проблема, но за съжаление единственото, което може да направи, е да даде съвет. „Процедурата е бавна, тромава, а аз искам на момента на извършване на нарушението то да бъде и доказано. Няма към кого да се обърнем в случая, платихме си глобата, камионът продължи, но въпросът трябва да бъде решен за в бъдеще , защото това не са единични случаи. Тези проблеми ги имат всички транспортни фирми. Това не е нещо, което се случва от днес за утре, превозвачите много добре знаят за какво става въпрос от румънска страна от кантарите“, казва Надя Иванова.

Манипулирането на кантара не е само за българските камиони. След тира с нишесте за претоварване са глобени още три камиона, които на излизане през Дунав мост са били редовни. „Турските колеги казаха, че те са минали два пъти кантар – веднъж, като са влизали в България, пропътували са целия маршрут, стигнали са дотук. Тук ги мерят на българската граница отново без проблем и в Румъния са претоварени. Няма как да стане това нещо“, разказва Надя Иванова.

Според хора от бранша румънските кантари се манипулират, за да се искат от шофьорите пари на ръка. Повечето фирми се притесняват да дадат гласност на този проблем и са принудени или да си платят на ръка, или да си платят глобите, като не надяват да не им се случва отново.

Потърпевшите превозвачи от днес са категорични, че ще оспорват глобата. Те са изискали документ от претеглянето на камиона на българската граница и ще съпоставят с този от румънската граница, за да се види разликата. „Освен това и на товарен адрес също сме изискали да ни изпратят схемата на товарене, начина на товарене и кантарът какво е показал, след като сме излезли от завода, така че нещата ще се видят. Те са лесно доказуеми, въпросът е дали ще се намери някой, който да им обърне внимание и да вземе отношение по проблема“, казва управителката на фирмата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    19
    Пламен Павлов Велико Търново
    Да се знае сигурно 1000 пъти се налага да се изяснява че Румънците Римляните или както искате там драги любители на историята Никога Никога Никога Ама Никога не са били роби на Султана Тоест Никога не са били под Турско Робство.За разлика от нас които сме пъшкали 500 години под Турско робство както и останалите балкански народи рърци сърби бошняци.Румънците или Айде както Вие обичате да ги наричате Престъпниците на Римската империя един ден не са били под Турско или каквото и да е било робство.Наистина произходът на днешните Румънци е Римски Латински.Най вероятно са преселени от Апенинския полуостров Италия.Че произходът им не е български или славянски това е безспорен факт.Те са преки потомци на Римската империя.Престъпници или бандити те си остават на Наследници на Римската империя.Разберете го Това Нещо Най-После.
  • 2
    18
    Пламен Павлов
    Земите на днешна Румъния са биле населявани от римски престъпници.Целият престъпен свят на Римската империя е бил заточван в провинция Дакия.Териториите на днешна Румъния са били под властта на Рим близо 2 века и половина.От император Траян до император Аврелиян .Това население е прехвърляно от Италия Апенинския полуостров пък и от други краища на Империята .Всички убийци изнасилвачи курви проститутки крадци измамници мошеници на Римската империя са били започване там на север от голямата река.Произходът на днешните Румънци е престъпнически.Те са потомци на дегенерирали типове .Не случайно езикът им е римски Латински но силно вулгаризиран може да се каже наистина развален Италиански.Замислете се малко какво търсят тези Римски престъпници на Балканите където като цяло обитават Славянското море от българи сърби македонци хървати словени черногорци.Имало е пренасяне на население от Италия и тука тези римски престъпници са били изхвърлени заточени.Румъния е каторгата на Всички Престъпници и Курви от Римската империя.Румънците са престъпниците на Античния свят.
  • 3
    17
    А.Д.
    Не само това.Но и за височината също лъжат гадовете.Винаги ни изкарват над 4 м.
  • 4
    16
    Владо
    Нас на Видин-Калафат ни изкараха със 2550кг отгоре,много е добре,а
  • -6
    15
    11g24g nlo
    Daa glooo sfqt11g249okt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари