Превозвачи искат премахване на граничния контрол между България и Румъния

5
Тази стъпка ще облекчи финансово транспортните фирми, които търпят загуби заради забавени доставки
Тази стъпка ще облекчи финансово транспортните фирми, които търпят загуби заради забавени доставки

Тази стъпка ще облекчи финансово транспортните фирми, които търпят загуби заради забавени доставки

Да се премахне граничният контрол между България и Румъния, заради отказа да влязат в Шенген - това предлагат превозвачи от двете страни на Дунава, които понасят поредния тежък удар върху транспортния бранш, предава КИС 13.

Идеята да се премахне граничният контрол между България и Румъния се приема с голямо одобрение от превозвачите, които всеки ден пътуват през Дунав мост при Русе, принудени с дни да чакат на километрични опашки, за да минат границата.

Премахването на граничния контрол ще облекчи и финансово транспортните фирми, които търпят загуби заради забавени доставки.

Според превозвачите, бавното преминаване на тежкотоварните автомобили през Дунав мост при Русе е заради проверките и в България, и в Румъния.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България призовават в свое становище българските власти да предприемат мерки и стъпки съвместно с румънската страна за премахване на граничния контрол между двете държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Гост
    И трафикантите подкрепят искането.
  • 2
    1
    историкъ
    България и Румъния имат сходни съдби. Даките и влахите са едни и същи племена. Граф Дракула се чуди на къде да си намести шапката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари