Преводачи създадоха сайт за научна информация относно COVID-19 на български

4
Събират и превеждат на български език последните научни статии от света, свързани с коронавируса
Събират и превеждат на български език последните научни статии от света, свързани с коронавируса

Професионални преводачи създадоха сайт, в който събират и превеждат на български последните научни статии от света, свързани с COVID-19.

Целта е медицинските специалисти, медиите и широката аудитория да имат достъп до повече информация.

Проектът covidresource възникна като спонтанна идея за популяризиране на най-важните научни открития, свързани с лечението на инфекцията от COVID-19 и възникващите усложнения. Научният свят обединява усилията си с клиницистите от засегнатите райони, за да се постигнат максимално бързо максимално ефективни решения, обясняват авторите.

Всички големи научни платформи поддържат отворен достъп до ресурсите, свързани с разпространението на коронавируса, ограничаването му, ефективните мерки за превенция и лечението на заболелите.

Даваме си сметка, че целият ресурс на българската здравна система вече е впрегнат с преодоляване на последствията от разпространението на заболяването у нас. За да улесним медиците във всекидневните решения, които трябва да взимат – както при лечение на пациенти, инфектирани с COVID-19, така и при работа с неинфектирани пациенти от високорискови групи, ще превеждаме най-важните от всекидневно обновяваните публикации.

Проектът използва единствено научни източници с доказана достоверност.    

Всички материали са преведени на български език от професионални преводачи, които работят по тази инициатива доброволно и безвъзмездно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари