Премиерът свика Съвета по сигурността

0
Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса
Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса Снимка: МС

Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността.

Заседанието е насрочено за 25 януари от 16:30 ч. Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя. Неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност.

По-рано днес стана ясно, че съюзниците от НАТО изпращат повече кораби и изтребители в подкрепа на силите за възпиране и отбрана в Източна Европа. Испания предоставя кораби за присъединяване към военноморските сили на НАТО и обмисля да изпрати изтребители в България. Франция изрази готовност да изпрати войски в Румъния под командването на НАТО. Нидерландия изпраща два изтребителя Ф-35 в България от април, за да подкрепи дейностите на пакта за охрана на въздушното пространство, и поставя кораб и сухопътни части в готовност за съюзническите сили за реагиране. САЩ обмислят увеличаване на военното присъствие в източната част на алианса, допълват от НАТО.

От партия ГЕРБ поискаха свикването на извънредно заседание на парламента по темата с напрежението с Украйна. От чуждите медии научаваме как в България идват войски и бойни самолети на НАТО заради напрежението около Украйна, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него управляващите давали разнопосочни сигнали по темата. Борисов изброи последните новини за това коя западна държава каква техника, войски и кораби праща и къде и попита защо научаваме това отвън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари