Гълъб Донев свиква Съвета по сигурността

0
Експлозията на двете ракети в Полша налага спешно преосмисляне на действията, с които да запазим мира, заяви премиерът
Експлозията на двете ракети в Полша налага спешно преосмисляне на действията, с които да запазим мира, заяви премиерът Видео: bTV

Експлозията на двете ракети в Полша налага спешно преосмисляне на действията, с които да запазим мира, заяви премиерът

Експлозията на двете ракети в близост до границата на Полша с Украйна, при която загинаха мирни граждани, налага спешно преосмисляне на следващите ни действия, с които да запазим мира. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание, предаде БТА.

В постоянен контакт сме със съюзниците от НАТО и партньорите от ЕС. Следим внимателно хода на разследването. Сдържаният тон и твърдения, основани на факти, са задължителни, защото става дума за война“, посочи Донев.

Според него всички предположения, направени преди да са изяснени фактите и обстоятелствата около инцидента на полска територия, ще са спекулация, която носи риск за ескалация на конфликта и неговото евентуално разширяване.

Да говорим за войната като за видеоигра е опасно хоби. Войната на Русия срещу Украйна не е симулация на военна ситуация. Този военен конфликт убива невинни хора и разрушава бъдещето на Европа и света“, смята премиерът.

Ще свикам Съвета по сигурността към Министерския съвет веднага след като е ясен резултатът от консултациите със съюзниците ни в НАТО. В този момент от ключова важност е единството на съюзниците и партньорите в НАТО и ЕС“, обяви още Гълъб Донев.

По думите му усилията за възстановяването на мира и сигурността в региона трябва да продължат по пътя на дипломацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Народа
    Ааааабе Гъбале защо не кажеш че ракетата е усраинска бооооклук на мама ти продажното путе!
  • 6
    1
    Ююююююю
    Айде, мобилизирайте цялата 20 000 армия и двата комплекса С 300 дето ги имаме, и ходом марш към румънската граница. Да не забравите да вземете и 20 - те танка дето ги имаме и 2 - та "МИГ" - а. Аз ще ви помахам с цвятя от балкона.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари