Кирил Петков преди Съвета по сигурността: Ще вземем най-отговорната национална позиция

0
Премиерът се обърна с призив към опонентите си: „Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес"
Премиерът се обърна с призив към опонентите си: „Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес" Видео: NOVA NEWS

"Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Задачата на днешната среща е обстановката да бъде анализирана изцяло и да се дадат препоръки към Министерския съвет"

Това заяви премиерът Кирил Петков пред NOVA NEWS

Представители на абсолютно всички служби за сигурност ще бъдат на срещата, както и военният министър. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точно препоръка към Министерския съвет. Минаваме абсолютно институционално, с пълна прозрачност, но и с ясни информации”, уточни премиерът. 

Петков също отчита повишаване на напрежението. „Не бих казал, че дрънчи на война. Моята преценка е, че има ескалация. Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Той заяви, че ще бъде взета най-отговорната национална позиция, която ще е базирана на пълен анализ. „Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме, са национално отговорни”, каза още министър-председателят. 

Премиерът отчете, че корабите в Черно море и самолетите, които идват към България, не са извънредна ситуация, а са част от решение, което е взето още през 2016 г.

Петков се обърна с призив към опонентите си: „Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, категоричен е той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари