Премиерът разкри още имена от списъка му до прокуратурата

2
В списъка фигурират и политици, заяви Кирил Петков
В списъка фигурират и политици, заяви Кирил Петков Видео: NOVA

"В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари” и на екс министърът на финансите Владислав Горанов. "За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че му е носел пари. Ако сме сигурни, че Прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало".

Това заяви в специално интервю за "Събуди се" по NOVA премиерът Кирил Петков.

Той обясни и как е започнал казуса с формирането и предаването на Прокуратурата на списъка с имена на хора, които според министър-председателя трябва да бъдат разследвани и проверявани. "Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах защо нямаме резултати по това, за което цялото общество говори от сутрин до вечер. Той попита какво визирам и аз тогава споделих няколко имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия", каза Петков.

Като най-големият успех на правителството до този момент той определи начина, по който управлява COVID вълната до този момент. "Създадохме нова система за това и тя проработи доста добре. Не се наложи да затваряме държавата", обясни министър-председателят.

Той призна, че управляващите непрекъснато правят грешки. "Никой не се е родил научен. Сигурен съм, че правим всичко, което можем. Радвам се, че има и критици, но като отбор коалицията върши много неща", коментира министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари