Премиерът проговори с езика на Пеевски

0
Думата "страхуване" бе изречена преди няколко години от вече бившия депутат от ДПС Делян Пеевски на предизборен митинг на движението
Думата "страхуване" бе изречена преди няколко години от вече бившия депутат от ДПС Делян Пеевски на предизборен митинг на движението Снимка: БГНЕС / Архив

Борисов няма да е премиер и до седмица ще каже състава на новото правителство на ГЕРБ, пише Сега

"Нека да им минат емоциите, да си излеят омразата, да се изговорят и след това да погледнат отговорно", призова той останалите политически сили, които влизат в новия парламент. "Повярвайте ми - страшно голям дефицит има на кадри... и ако се подадат само на низките си страсти", допълни премиерът. После се обърна към репортерите: "Защо една политическа партия трябва да се страхува? И кой иска да ни страхува?! Народът се произнесе - и за чекмеджета, за чанти, и за всичките им лъжи и манипулации". "Страх ме е само от Господ", заяви Бойко Борисов във Велико Търново. Той за първи път застана пред местни журналисти, след като избягваше медиите повече от половин година.

Думата "страхуване" бе изречена преди няколко години от вече бившия депутат от ДПС Делян Пеевски на предизборен митинг на движението. Тогава той попита участниците в него: "Страхува ли ви ГЕРБ"?

Борисов обяви, че ще предложи друг министър-председател "с европейска и натовска ориентация", но отказа да разкрие кой ще е той. "Когато ми бъде даден мандат, имаме една седмица по Конституция, за да решим", отговори Борисов на репортерски въпроси. Той не каза дали Томислав Дончев ще е е кандидатурата на ГЕРБ за премиер, но все пак отбеляза, че Дончев е заслужил. "Няма да ви кажа кой ще е премиер, докато не изляза и не прочета имената на министрите и на премиера заедно с Изпълнителната комисия", допълни Борисов, който си даде и висока оценка, че по-подготвен от него няма.

По-рано в Министерски съвет премиерът заяви, че "тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията". Това се случи в началото на последното заседание на третия му кабинет. Борисов повтори тезата си, че "българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство", но без да даде подробности кои ще са предложенията за министри, нито пък как и с кого ще се стане, след като ГЕРБ нямат мнозинство в новото Народно събрание. По думите му служебен кабинет, назначен от президента, ще хвърли в хаос държавата.

Според Борисов констатациите на международни наблюдатели на вота "опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа". "Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа", посочи той.

Той отново се позова на повтаряната до втръсване "мантра", че в другите европейски държави мерките срещу коронавируса са много по-строги, отколкото у нас. "Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час", каза Борисов. Според него мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари