Премиерът на Испания е бил подслушван през софтуера "Пегас"

0
Испанското правосъдие е сезирано по този случай
Испанското правосъдие е сезирано по този случай Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мобилните телефони на испанския премиер Педро Санчес и на министърката на отбраната Маргарита Роблес са били следени чрез израелския софтуер "Пегас", заяви днес испанското правителство, цитирано от Франс прес

"Това не са предположения", каза на извънредна пресконференция Феликс Боланьос, началникът на кабинета на Санчес, информира БТА. 

"Няма съмнение, че това е незаконна и неразрешена намеса", заяви Боланьос и допълни, че тя не идва от никоя държавна институция на Испания, предаде Асошиейтед прес.

По думите му при хакването на телефоните е получено значително количество данни. Испанското правосъдие е сезирано по този случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари