Премиера на симфонията „Зайченцето бяло“ тази вечер в Русенската опера

5
Като жест към публиката една от клавирните партии ще изсвири самият композитор Пламен Цветанов
Като жест към публиката една от клавирните партии ще изсвири самият композитор Пламен Цветанов Снимка: Държавна опера - Русе

Като жест към публиката една от клавирните партии ще изсвири самият композитор Пламен Цветанов

Композиторът Пламен Цветанов представя премиерата на Симфонична фантазия "Зайченцето бяло" по тема на Петър Ступел. Поводът е 100-годишнина от неговото рождение. Авторското произведение на композитора Пламен Цветанов е основен акцент в програмата на най-престижния международен музикален фестивал Софийски музикални седмици.

Премиерно симфонията ще бъде изпълнена на 23 юни 2023 г. в Опера Русе от филхармония на града под диригентската палка на Димитър Косев и на 25 юни 2023 в зала "България", София. Като жест към публиката една от клавирните партии ще изсвири самият композитор Пламен Цветанов. А на 19.06.2023 г. се състоя премиерата на луксозното печатно издания с щимовете на симфоничното произведение на Пламен Цветанов в зала Музикална на Централен военен клуб.

Пламен наскоро издаде и своя първи компактдиск. Той започва да композира в много ранна възраст и вече зад гърба си има богата творческа биография. Автор е на музиката за 18 анимационни филма, два игрални филма, за мюзикъл и за повече от 20 театрални постановки представяни на световни сцени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари