Преизбраха областния председател на АБВ в Русе

0
С пълно единодушие делегатите на конференцията избраха за председател на Областната организация Венцислав Великов
С пълно единодушие делегатите на конференцията избраха за председател на Областната организация Венцислав Великов

Отчетно-изборна конференция на областната организация на ПП „АБВ” се проведе в Русе.

Присъстваха 134 делегати от общо избраните 177 делегати на проведените събрания на Общинските организации.

В работата на конференцията взеха участие  Румен Петков – зам.председател на АБВ и  Красимир Демирев – член на Националния контролен съвет, предаде Дарик.

С пълно единодушие делегатите на конференцията избраха за председател на Областната организация Венцислав Великов, а зам.председатели на Областната организация по четири организационни направления конференцията реши да бъдат:

Явор Янчев – направление „Структури и членство” ;
доцент Красимир Манев – направление „Организационно –техническо обезпечаване”
Донка Димитрова – направление„Политически маркетинг,медии,правни въпроси и взаимодействие с женските и младежки организации”;
Йовчо Смилов – направление „Коалиционна и кадрова политика”

Избрани бяха ръководните органи на партията -  Областен съвет, Контролен съвет и Граждански съвет.За председател на Гражданския съвет беше избран известният художник Володя Кенарев.

Конференцията прие решение по направено предложение, от председателя на Общ.съвет Русе на ПП”АБВ” Стелиян Стефанов,на предстоящите президентски избори да бъде издигната кандидатурата за президент на Република България на Георги Първанов.

В изказването си Румен Петков подчерта,че  най-голямото предизвикателство пред партията е да съумее да запази духа на българина да участва в обществено политическия живот на страната,  че основният политически въпрос за 2016 г. са президентските избори. Той посочи, че АБВ не може да бъде съучастник в приемането на промени в изборното законодателство, с които се нарушават избирателните права на българските граждани и народните представители няма да подкрепят тези промени.

Акцентите в изказването му  бяха свързани с това, че на България са й нужни здрави консолидиращи сили, че националния интерес диктува да бъдат направени всички необходими действия за мирно решаване на политическите напрежения, че АБВ не е проблема в ляво,а решение на проблема в ляво.  Накрая, след като  посочи, че вече са проведени две дискусии с широко политическо участие във връзка с президентските избори,  предложи следваща дискусия  да бъде проведена в гр.Русе, с участието на народни представители, експерти по националната сигурност и представители на академичната общност, което ще бъде сериозен тест за готовността на политическите партии да участват в тези избори.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари