Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват в събота

1
Все още обаче има разминавания по темите, които ще бъдат обсъждани
Все още обаче има разминавания по темите, които ще бъдат обсъждани Видео: NOVA

Все още обаче има разминавания по темите, които ще бъдат обсъждани

Старт на преговорите между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната - Демократична България" за властта. Първите разговори ще се проведат в събота, 9 март, в 18:00 ч. Това обяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предава NOVA. Според него, ако кабинетът в оставка продължава да прави смени, да сключва договори и да променя ръководството на регулаторите, Асен Василев не може да остане финансов министър.

Причината за по-късния час е националната конференция на „Да, България”, която се провежда в същия ден. Все още обаче има разминавания по темите, които ще бъдат обсъждани. От ПП-ДБ настояват първо разговорите да са за съдебната реформа, регулаторите и службите, а от ГЕРБ държат, че министерският състав е с приоритет.

„Започват преговорите, продължават в неделя, Габриел си избира министрите, едновременно се говори за регулаторите и съдебната реформа и когато се разберем, след два-три дни решаваме”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той беше категоричен, че ще държат министрите да са разделени поравно, но последната дума е на Мария Габриел. „Щом министрите нямат значение, нека ГЕРБ вземат всички, даваме им МВнР и регулаторите - само техни хора”, каза Борисов.

По думите му Мария Габриел трябва да реши и за поста на финансовия министър Асен Василев. „Ако продължават да сменят поголовно, дори в оставка да сключват договор за близо половин милиард, да сменят ръководството на АПИ, видяхте на АДФИ, „Митници”… да си слагат и заместници, мисля, че Асен Василев няма да остане, но нека Габриел прецени”, заяви Борисов.

Той отказа поканата на партньорите си да участва в разговорите, защото очаква решенията от Мария Габриел. От ПП-ДБ призоваха да не си комуникират с лидера на ГЕРБ през медиите.

Борисов, ако иска да преговаря, да дойде утре на срещата и да говорим по всички тези теми, ако иска да делегира на Габриел, разбираме, но тази идея - хем делегира, хем преговаря през камерите, е абсурдна. Да спре да дава епитети „послушко”, „корумпиран”, ние сме с голямо уважение към преговорния екип на ГЕРБ”, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Ако утре се разберем за реформите и всичко това, няма никакъв проблем да преминем и към останалите теми. Но има логика - едното нещо го има, за да го има другото. Правителството служи, за да може да се случи реформата, да се изчисти съдебната власт от „нотариуси”, „джуджета” и всичко останало. И регулаторите да започнат да работят за хората”, заяви Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари