Предстои традиционното Коледно надиграване в Русе

7
По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения в категория „Зрители“
По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения в категория „Зрители“ Снимка: Община Русе / Архив

По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения в категория „Зрители“

На 17 декември, събота, от 18:00 часа, зала „Дунав” отново ще оживее в ритъма на фолклорните танци по време на традиционното „Коледно надиграване“. По традиция, атрактивното събитие, което е част от тазгодишния Коледно-новогодишен фестивал на Община Русе, обещава на почитателите на фолклора много настроение и динамика.

Публиката ще има възможността да се наслади на завладяващите изпълнения на изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, сред които ФТТ „Найден Киров“ с участие на всичките си формации, ансамблите „Зорница”, „Здравец”, „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ и „Зора“ при ОМД в Русе. В надпреварата ще се включат и популярните русенски клубове за народни танци: „Играорци”, „Нашенци“, „Фламинго Етно“, „Жълтица“ и „Родолюбец“.

В конкурса ще се състезават танцови двойки в три възрастови категории: от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас, а професионално жури, съставено от хореографите Ренета Стефанова, Боян Тончев и Йордан Йосифов, ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц. В конкурсната програма, освен признанието на журито и аплодисментите на всички зрители в залата, победителите ще получат грамоти за участие, както и атрактивни награди, осигурени от Община Русе.

По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В категория „Зрители“ всеки желаещ ще може да се включи в надиграването.

Правото да се състезават за Приза Мис и Мистър Танц 2022 ще имат класиралите се на първите три места състезателни двойки от всички категории, както и отличените в надпреварата на публиката участници.

Както всяка година и тази оркестърът на ФТТ „Найден Киров“ ще подкрепя със своите изпълнения надиграващите се състезателни двойки.

За девета поредна година ще бъде присъдена престижната Награда за най-артистично изпълнение, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев.

Водещ на фолклорния празник ще бъде актрисата от Държавен куклен театър – Русе Деница Дончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Гост
    До 1: Гледал ли си Криворазбраната цивилизация? А, ходил ли си някога на театър? Изобщо, излизаш ли от чалготеката? Аз съм живял през соца и всичко на всичко съм виждал жив руснак точно три пъти. Не ви знам, каква съветцка окупация ви бие у кратуните?
  • -5
    1
    Бандера
    Дядо ми, русенски предприемач от преди съвеЦката окупация казваше: хора и ръченици на площада играят само войниците и слугините. Ние гражданите танцуваме валс и танго във военният клуб и в салоните!Но през 1944 г. кондуржиите и каскетаджиите взеха власта и "малката Виена" се напълни със селяндури!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари