Предстои слънчев и топъл уикенд

0
Напредването на есента ни предлага два приветливи, слънчеви, топли и тихи почивни дни
Напредването на есента ни предлага два приветливи, слънчеви, топли и тихи почивни дни

Рязко застудяване в началото на следващата седмица

Напредването на есента ни предлага два приветливи, слънчеви, топли и тихи почивни дни. Има условия за мъгли сутрин в ниските райони и около водоемите – в неделя те ще са на повече места в източната половина на страната. Призори и в събота, и в неделя температурите ще са между 8 и 13 градуса, следобед – в интервала 23-28 градуса, предаде NOVA.

Втората половина на месеца обаче ще започне с осезаемо застудяване. Със силни северозападни ветрове добре очертан студен атмосферен фронт ще понижи температурите до обичайните октомврийски нива. Поривите на вятъра ще се усилят още в неделя привечер със скорост до 80-90 километра в час.

В понеделник валежите в хода на денонощието ще са краткотрайни и ще преминат от северозапад на югоизток почти над цялата страна. Дневните температури в първия ден на предстоящата седмица ще са от 15 до 20 градуса.

Валежи ще има и във вторник, покрай преминаването на циклон в Средиземноморието. Сряда, четвъртък и петък ще са с променлива, често и на много места значителна облачност, но без съществени валежи. Около следващите почивни дни ще се оформи още един средиземноморски циклон с валежи.

Дневните температури в хода на седмицата ще се повишават, по-чувствително от четвъртък нататък, когато отново ще гонят почти летни стойности до 28-29 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари