Представят книгата „Кабала. Традицията - Атлантида, Тракия, Европа”

0
"Сцена за европейска култура - Русе” и Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе организират среща-разговор с Галя и Христо Маджарови
"Сцена за европейска култура - Русе” и Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе организират среща-разговор с Галя и Христо Маджарови

"Сцена за европейска култура - Русе” и Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе организират среща-разговор с Галя и Христо Маджарови. В рамките на инициативата ще бъде представена новата книга на Галя Маджарова – „Кабала. Традицията - Атлантида, Тракия, Европа”. При срещата си с русенската публика акад. Христо Маджаров ще говори за скритите страници от българската история.

Събитието ще се проведе на 22 октомври, четвъртък, от 17.30 ч. в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе.

Галя Маджарова е утвърдено име на лектор и писател-езотерик. Чрез синтезно и новаторско мислене тя хвърля светлина върху историята на човечеството, върху пътя на езотеричните учения и показва ролята на българите в тях. Уникалното в книгата „Кабала. Традицията - Атлантида, Тракия, Европа” е разкриването на дълго пазената тайна - Българската Кабала. Авторката проследява нишката на традицията в Кабала от Атлантида, през Тракия, Мала Азия и Европа. Направени са съответствия между понятията в различните школи по Кабала (Еврейска и Западна).

Христо Маджаров е роден във Варна, където работи дълги години като учител. От ранна възраст има духовни опитности и интерес към езотеричните науки. В младостта му съдбата го отвежда в Школата на Беинса Дуно на “Изгрева” в София. Там се запознава с ученици на Учителя, което определя по-нататъшната му житейска траектория. В момента пише по темата за Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари