Представителите на Обществения съвет по околна среда ще влязат на оглед в ТЕЦ - Русе

1
Те ще проследят работата на новоизградената сероочистваща инсталация
Те ще проследят работата на новоизградената сероочистваща инсталация Снимка: Dunavmost, архив

23-ма русенци са заявили писмено желанието си и ще съставляват Обществения съвет по околна среда към кмета на Община Русе в следващите две години

 Тази сряда те ще имат възможност да посетят на място производствената площадка на “Топлофикация Русе“ и да наблюдават работата на новоизградената сероочистваща инсталация.

На последната си съвместна среща заедно гражданите и администрацията представиха своите предложения за правилник за дейността на новата структура. Финалният вариант бе утвърден със заповед на кмета, който е председател на експертно-консултативен орган, но ще има единствено съвещателен глас в заседанията.

Участието в новата структура е на доброволни начала и безвъзмездно. Нейни членове са представителите на различни екорганизации, на академичните среди и бизнеса, както и граждани, засегнати пряко или косвено с екологичните въпроси на населеното си място. На предстоящите заседания на Обществения съвет ще могат свободно да присъстват и други русенци, които се вълнуват от темата.

Съгласно утвърдения ред членовете на съвета могат да предлагат политики и мерки за подобряване състоянието на околната среда, да организират акции и привличат съмишленици в тази връзка. Друга възможност е участието им в подготовката, изпълнението и мониторинга на стратегическите документи в сферата на околната среда и Плана за интегрирано развитие на Община Русе

Участниците ще могат да споделят и популяризират добри практики в областта на екологията и да сезират своевременно компетентните държавни органи на територията на община Русе по въпроси, касаещи техни законово регламентирани правомощия.

Целта на Обществения съвет е да се стимулира гражданския контрол и повече хора да вземат активно участие по въпросите на околната среда. Една от стъпките в тази посока, и според самите тях, е именно запознаването с работата на промишлеността отблизо, като Община Русе ще организира подобни посещения регулярно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русе
    Това не е ли шайката около Галичка Николова, любовницата на Ениманев, която завлече доста фирми с десетки хиляди левове??? Сега и еко активистка ли е станала???
  • 1
    1
    Русенец
    Отскоро наблюдавам комините на ТЕЦа. Единият винаги пуши бяло, а другият винаги пуши черно. Поради що тъй?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари