Представиха потенциала на Русе пред фондация „Америка за България“

1

С възможностите за развитие на туризма в Русе и региона се запозна днес президентът на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър.

В последните години Община Русе инвестира средства в много събития и в подобряване на музеите, но в дългосрочен план ние търсим да подарим на посетителите на града ни цялостно преживяване“, сподели заместник-кметът Златомира Стефанова.

Екипът разказа, че една от най-големите ценности за Русе е круизният туризъм, като преди световната пандемия от коронавирус в Русе годишно са акостирали 300 кораба. За да улесни туристите в настоящата ситуация и да им предостави повече време за разходка в града, преди няколко месеца кметът Пенчо Милков изиска РЗИ и туроператорите да започнат да прилагат оптимизирана процедура за проверка на сертификатите за ваксинация и отрицателни тестове.

Милков разказа, че сред предимствата на Русе е и непрекъснато повишаващото се ниво на сигурност, което общината постига чрез постоянен видеоконтрол, увеличаване броя и качеството на камерите и съвместната работа с органите на реда.

Кметът допълни, че администрацията продължава да действа активно и за възстановяването на гражданските полети до летище Русе, което също би привлякло туристически потоци към дунавския град.

Русе е вратата на България към Европа и искаме да посреща чуждите туристи с характерните за България продукти и ръчно изработени изделия. Затова искаме да изградим уличка на занаятите, която да е близо до кея и центъра на града“, заяви Пенчо Милков.

Градът Ви е прекрасен и притежава големи възможности“, категорична бе Нанси Шилър.

Екипът, който я придружаваше, също изрази готовност да съдейства за реализирането на творчески проекти в Русе, като припомни, че само през последните месеци фондацията е съфинансирала няколко големи проекта тук - фестивал и академия за класическа музика „Алегра“ и фестивалът „Реките на града“, с който се даде нов живот на участък от кея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук