Представиха кюфте, направено от лабораторно отгледана плът на мамут

1
Мамутското кюфте създадено от австралийска компания за култивирано месо
Мамутското кюфте създадено от австралийска компания за култивирано месо

Мамутското кюфте създадено от австралийска компания за култивирано месо

Учени представиха гигантско кюфте, направено от лабораторно отгледана плът на изчезнал вълнест мамут. Кюфтето е създадено от австралийска компания за култивирано месо, която иска да насочи вниманието към тази алтернатива на истинското месо, предаде NOVA.

За да получат този продукт, учените използвали овчи клетки, в които е вмъкнат ген на мамут, наречен миоглобин. Така приготвеното кюфте все още не е готово за консумация, тъй като протеинът отпреди хиляди години се нуждае от тестове за безопасност, преди съвременните хора да могат да го консумират.

„Няма да ядем мамутското кюфте точно сега. Това не означава, че не е годно за ядене. Но тъй като този протеин е на 4000 години и не сме го виждали от много, много дълго време, бихме искали да го подложим на сериозно строго тестване, както правим с всеки продукт, който искаме да пуснем на пазара. Искахме да го представим на света по-бързо, а не непременно да го пуснем веднага на пазара”, заяви Тим Ноуксмит, създател на австралийската компания Vow.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари