Представиха китайският конкурент на Tesla Model X

0
Цените на модела стартират от 45 000 долара
Цените на модела стартират от 45 000 долара Видео: Byton's electric

Китайската компания Byton използва изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас, за да представи концептуален прототип на електрически всъдеход.

Моделът се казва Byton Concept, като серийната му версия се позиционира като конкурент на Tesla Model X и Jaguar E-Pace, пише automedia.bg.

Стартът на продажбите на автомобила с повишена проходимост е насрочен за края на 2019 г. Машината е получиха стилен дизайн, който донякъде повтарят редица елементи, които по-рано видяхме при някои нови модели на Nissan и Land Rover.

Интериорът на кросоувъра обаче е напълно уникален и оригинален. Например, там където трябва да бъде стандартният приборен панел и информационно развлекателната система, е поставен един широк екран. В самия център на волана се намира 8-инчов таблет, а седалките могат да се въртят на 12 градуса.

От компанията са категорични, че серийната версия ще повтори 85% от решенията, представени при концепта, но все пак трябва да се очакват и някои „приемливи промени в оформянето на салона”. Големият екран обаче ще оставе и при серийния всъдеход. Екстериорът няма да бъде променян, с изключение на камерите, които при концепта заменят външните огледала.

Представеният кросоувър се задвижва от електромотор, който генерира 272 к.с. Пробегът с едно зареждане ще е 250 мили (402 км). В същото време компанията ще предложи на клиентите си версия с два електромотора, развиващи 476 к.с. При нея пробегът ще е около 325 мили (520 км).

Цените на модела стартират от 45 хил. долара.

Серийният вариант ще поучи и системи за автономно управление от трето и четърто ниво, но това ще стане едва след 2020 г. За тогава Byton планира пускането на пазара на още два модел, единият от които ще е седан. Те ще бъдат изградени на платформата на представения Byton Concept.

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари