Предложение: Подаваш сигнал за укрити данъци, получаваш 10% от събраното

2
Предвидено е и наказание при трикратно подаване на невярна информация
Предвидено е и наказание при трикратно подаване на невярна информация Снимка: БГНЕС

Предвидено е и наказание при трикратно подаване на невярна информация

Всеки, който подаде сигнал до НАП за укриване на данъци да получава 10% от допълнителните приходи за бюджета, събрани поради разкритията. Това предлага финансовото министерство с промени в Данъчно-осигурителния и процесуален кодекс, обявени за обществено обсъждане, отбелязва Евроком.

Въпреки, че укриването на данъци и задължителни осигурителни вноски е проблем на всички развити икономики, този проблем е особено значим и за България, където събираемостта на тези публични вземания все още не е на необходимите нива, затова ще се използват всички позволени от закона средства за повишаването и, се казва в мотивите на вносителите.

За да няма спекулации и злоупотреби с това право и за да не бъдат засипани инспекторите на НАП с информация е предвидено да се разследват само сигнали, които съдържат конкретни факти и обстоятелства, които не са били известни на органите по приходите. Заложен е и долен праг за разкритите допълнително суми от неплатени данъци над който ще се изплащат възнагражденията- над 3000 лв., като идеята е така да няма разчистване на междуличностни сметки. Предвидено е и наказание при трикратно подаване на невярна информация за едно и също лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари