Предлагат три варианта за организация на движението към "Дунав мост"

0
Зам.-кметът Димитър Недев предлага 3 варианта за облекчаване трафика към "Дунав мост"
Зам.-кметът Димитър Недев предлага 3 варианта за облекчаване трафика към "Дунав мост" Снимка: Емил Димитров / bTV / архив

Общинските съветници в Русе ще разгледат точка, свързана с усложнения трафик на "Дунав мост"

Като точка в извънредното заседание на Общинския съвет в Русе ще се разгледат варианти за нова организация на движението към и от ГКПП "Дунав мост". Предложението се отнася за преминаващите тежкотоварни автомобили и свързани с това дългогодишни затруднения на трафика. 

Граничният контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост“ - Русе е втората най-натоварена входно-изходна точка на територията на Република България, след ГКПП "Капитан Андреево". 

Част от проблемите, които създава ежедневното преминаване на тежкотоварни ППС през гр. Русе са километричните задръствания и блокиране на основни пътни артерии, а именно бул. „България“, както и път II-21 между град Мартен и гр. Русе, които са част от републиканската пътна мрежа.

Постоянните „опашки от ТИР-ове“ създават пречки както за свободното движение на автомобили по посочените участъци от републиканската пътна мрежа и главно за жителите на гр. Мартен, така и за леките автомобили преминаващи ГКПП Дунав мост“ – Русе, като същевременно е блокирано и нормалното функциониране на предприятията, осъществяващи дейност в Източна промишлена зона.

Освен обективните ежедневни трудности, които са създадени от засиления трафик, в глобален мащаб преминаването на хиляди тежкотоварни ППС по посочените пътни артерии унищожава посочените пътни артерии, като създава предпоставки и за високи нива на замърсяване на входно-изходните участъци на града ни. Същевременно, може би най-важната от човешка гледна точка последица от километричните опашки е именно създаващите се предпоставки за настъпването на тежки пътно-транспортни произшествия, се казва докладната на зам.-кмета Димитър Недев

Общинските съветниците ще обсъдят 3 варианта: 

ВАРИАНТ 1 – организиране на движението по бул. България, като паркирането и престоят ще се допускат само в определени участъци

ВАРИАНТ 2 – освобождаване от движение изцяло на северното платно на път II-21 Русе-Тутракан.

ВАРИАНТ 3 – пренасочване на товарните пътни превозни средства към бул. „Тутракан“, където да бъде организирано изчакването.

Предприемането на конкретните действия не е в правомощията на Общински съветРусе, но последният като орган на местното самоуправление следва да обсъди възможните варианти за организация на движението, казва в заключение зам.-кметът Недев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Байчо
    Пълни глупости. Цялата мръсотия ще се прехвърли на бул. Тутракан. Тоалетни и контейнери за смет няма.
  • 8
    1
    Даммм,
    Идиоти....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари