Предлагат пристанищата в Русе и Варна да бъдат оборудвани допълнително, за да се повиши помощта за Украйна

0
България е предложила на ЕС проекти за изграждане на допълнителна инфраструктура на тези пристанища
България е предложила на ЕС проекти за изграждане на допълнителна инфраструктура на тези пристанища Снимка: Dunavmost

България е предложила на ЕС проекти за изграждане на допълнителна инфраструктура на тези пристанища

България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на логистична помощ за Украйна.

Това съобщи служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС, предава БТА.

Предложили сме проекти за изграждане на допълнителна инфраструктура на тези пристанища. Разработваме вариант да ползваме и фериботния комплекс във Варна, посочи вицепремиерът. България активно помага на Украйна за износа на зърно, български фирми участваха в този процес. Параходство "Българско речно плаване" от април досега помогна с превоза на около 200 хиляди тона зърно, поясни той. Алексиев добави, че нашата страна осигурява дизелово гориво за нуждите на земеделците в Южна Украйна.

Вицепремиерът заяви, че тепърва ще се оценява въздействието от въведените от днес нови ограничения в ЕС за търговията с петрол от Русия. Надявам се Европейската комисия да е направила необходимите анализи как ще се отрази на Европа. България подкрепи това предложение и ще изпълнява това, което е прието, допълни той.

Алексиев съобщи, че България е успяла да издейства необходимата подкрепа в Съвета на ЕС за включването на Коридор 8 в основната европейска транспортна мрежа. По неговите думи това е сериозен успех за нашата страна. Вицепремиерът уточни, че се предвижда коридорът да бъде изграден до 2035 г., а днешното решение улеснява финансирането на проекти в Албания и Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Анонимен
    Колко болни дърти шизофреници има които не си пиете хапчетата.Защо не бяхте пред парламента където синдикатите протестираха за вашите заплати? Идете и направете един смислен протест за мизерния ви живот, няма кой да ви управи ,да стоите да лаете по форумите.Никой не ви е виновен за мизерния живот и лаете само по коментарите.Като вие крив живота излите и протестирате пред парламента ама никой не ходи.Така е по лесно да се криеш в интернет и да плюеш по коментарите
  • 9
    4
    Гост
    А защо не пратим евроатлантиците да защитават на място?
  • 9
    3
    🌹🌹🌹
    Не пипайте Русе. Стига с тази украина
  • 12
    2
    Да ви ЕПМ!
    Бе да ви сЕра на усрайната! Оправихте България, че ревете за сланиноядите? За тях ще се погрижи Владимир Владимирович, да е жив и здрав!
  • 14
    1
    Народа
    А аз предлагам на тея дето са го предложили това да им набием главите на колове като знамена най отпред!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари