Предлагам да напишем некролог на българския туризъм

0
Не, нищо случайно няма в гнусната антиреклама насред август
Не, нищо случайно няма в гнусната антиреклама насред август Снимка: Facebook

Не, нищо случайно няма в гнусната антиреклама насред август

Предлагам да напишем некролог на българския туризъм и да обявим, че всяка държава под слънцето е подходяща за туристи, стига да не е България.

Не, нищо случайно няма в гнусната антиреклама насред август. Странното проучване от Софийски университет няма допирна точка с "Активни потребители", но именно човек с нулева компетентност по биология се изказа по всички телевизори и то по начин, който целенасочено да откаже хората да избират Черноморието ни. "40 пъти замърсяване над нормата!" Ау, хора, водата може да ви изглежда чиста, но тя е невидимо страшна, тя убива!

Всички хейтъри през глава вече разказват за ежегодни тежки ентеро заболявания, скрити форми на морска краста, жени с изкапали коси, мъже със смалени мъжки...неща, деца, които линеят и влизат в болница веднага след края на ваканцията. А в Гърцияяяяяя... А в Турцияяяяяя...

Между другото, в резултат от тази "новина", в идните месеци към родните хотелиери и туроператори от чужди туристи ще потекат реки от искания за пълно връщане на парите за почивка, които ще са прочели тази августовска новина. Вадят по едно медицинско за ентеропроблем, развил се в тяхната страна, веднага след почивката, че и дела водят.

Някой наистина ли се радва? Или ЗЛОрадва?

У нас този сезон всичко започна с две умрели крави без ушни марки и хълцащи репортерски въпроси дали може да са донесени от взривения украински язовир Каховка, продължи с ТВ разсъждения кога бреговете ни ще бъдат обхванати от украински отрови и плавно се преля в десетдневно развяване на един стек из всички медии. Заложената драма продължи с изтъкване на всевъзможни проблеми, които някъде могат да възникнат - някои наистина реални и сериозни, а други старателно изсмукани от пръстите.

Липсата на реална статистика в нашата държава е сред обективните основания всеки, който желае да плюе по какво да е в България, да го прави с лекота - насреща няма информация. Ако всеки случай на ентеро заболяване в курортите и по Черноморието бъде обвързан с основание за диагнозата, може да се окаже, че в 90% от случаите това се дължи на ядене на храна на плажа или поразни будки от изложени навън продукти, които са гарантирано развъдници на чревни проблеми.

Нали сме наясно, че при предположения зверски излив на фекалии, това променя цвета на водата, миризмата и цялостния вид на акваторията?

Знаем, че досега нямаме нито един взрив от коремни проблеми, а подобно нещо не може да бъде скрито, след като всяка детска градина с 20 деца с разстройство е вече национална тема и тя включва интервюта и с бабите на децата.

И да разкажа следното: най-жестокото хранително отравяне в живота ми дължа на биосалата в елитен ресторант в центъра на Франкфурт. Как боли и как се крещи при отравяне с токсин няма да разбере никой, който не го е преживял. Събудих се в реанимация и ми обясниха, че съм жива заради изключително здраво сърце и бъбреци. Скоро след моето отравяне, заради въпросните германски кълнове с токсин, в Европа умряха около 60 човека. Да сте чули или прочели някъде, че към Германия трябва да пътувате само с приготвена от дома храна?

Между другото, докато течеше международното разследване за източника на чревния убиец, наши селскостопански продукти бяха спрени от износ и познайте какви бяха заглавията в нашите медии!

Това беше второто ми отравяне. Първото бе в елитен японски ресторант в Лос Анжелис. Беше от вида, който ме накара да мисля, че ще умра заради едните стриди.

На Доминикана ми обещаха гмуркане сред невероятни корали. Алоу! За сляпа ли ме мислите? Била съм на Британски Вирджински Острови, плувала съм шнорхел в Тайланд и това, което ми показвате е подводен пясъчник с няколко мизерни риби! Но рекламата вероятно може да бие и тази за Червено море! И не - няма статии, че лъжат за великолепието на коралите си.

Мисля, че сме ненавистно зли към себе си. Да, на поне сто места по света е по-хубаво, по-чисто, по-уредено, по от всичко! И там, където и да е това, е на много ПО цена.

У нас проблем не е водата на морето, нито пясъкът, проблем сме ние - първо как се държим един към друг, а това се отразява на всичко, което преживяваме. Ако не харесваме обслужването, то е защото там работят хора с нашия собствен манталитет.

Чудя се ще настане ли бурна радост ако от днес за утре закрием Черноморието. Ми на - не става - пясъкът мръсен, водата мръсна, вълните големи, плаща се за чадър и шезлонг, мерят храната по измамен начин, няма къде да се паркира, обслужването лошо...

Всяка година в Турция в комплексите all inclusive изригват чревни проблеми, но това никога не се превръща в новина.

Всяка година в Австрия по ски курортите хора са обезглавени, защото мъртво пияни карат на светлината на челници по затворени писти и се блъскат във въжето на ратрака. И затова никой не съобщава в новините.

Всяка година по популярните океански курорти някой е изяден или тежко ранен от акули, но това, ако изобщо бъде съобщено е в едно изречение и никой не търси роднините на акулата, за да ги пита защо ядат хора.

Днес прочетох от турска медия, че само за последните 30 дни от летище Хийтроу към турските курорти отлитат по 75 000 англичани седмично. Горките турски медии, които не знаят нито една хватка, та с един репортажен удар да откажат хиляди.

Лияна Панделиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    daskal
    Тази торба, е написала тази дрисня за да натроши куп стойки и да се докара на турбо оборотна, че яла по елитните рИсторантИ по света и колко здрава била в сърцето гъза и бъбреците. Уби се да се рекламира мизерницата надута.
  • 6
    3
    парен каша духа
    От както преди 10г. на Обзор едва не лапнах едно лайно не съм стъпвал в морето, само до кокълчетата. Може сега да са се промрнили нещата, но усещането е същото.
  • 7
    2
    Ф16
    Не реви на чужд гроб,незнаещ де му е главата.Аз лично се трогнах и го местя в другия джоб.Има нещо друго ,което не казваш ,че оцеляват най приспособимите...като немогат работа ще си намерят като сервитьорчета,нали знаят разни шевчета какво му липсва на БГ лайноморието
  • 7
    1
    Балканеца
    Той написан вече. И да циврите, и да не циврите, сами си го написахте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари