Пребитият Григор Здравков проговори

1
Шефът на Българска легия "Антимафия" подозира от кого и за какво е "подреден" така
Шефът на Българска легия "Антимафия" подозира от кого и за какво е "подреден" така Снимка: ПИК

Шефът на Легия "Антимафия" Григор Здравков е бил зверски пребит.

Както бе съобщено по-рано днес, инцидентът е станал късно снощи около градинката на църквата „Свети Георги”. За нападението потвърждава и самият пострадал предаде ПИК.

Шефът на Българска легия "Антимафия" заяви, че има подозрения, че е пребит заради слуховете, че ще оглави Агенция "Митници". "Нападателите или поръчителите са ме дебнали една седмица", твърди той.

Той все още е у дома си с тежки наранявания, след като вчера привечер е бил нападнат от трима души, млади момчета. Единият го е ударил с палка по главата, след което Григор е изгубил съзнание и няма спомен как са го налагали другите. Останал е в безчувствено състояние около 2-3 минути и е бил открит от клошар.

След сигнала, който е подал, е бил разпитан от служители на СДВР от отдела за убийства, които заявили, че са наясно откъде идва нападението му.

Здравков е известен със сериозните си разкрития за корупцията в митниците и търговията с дрога. Очевидно силно подплашени от евентуалната възможност шефът на "Антимафия" да оглави тази служба, някакви хора са предприели смъртоносните действия, но Здравков засега отказва да посочи кои са.

Здравков е с фрактура на черепа, счупена лява ръка, множество контузии и хематоми по цялото тяло. Помощ са му оказали лекарите от „Пирогов”.

Ето какво споделя още той:

"Нападателите ми имаха нож и палки. Но не знам защо пресцентърът на МВР разпространява, че имам само пукната вежда. Не бих пожелал на децата им да се случи това.  Откакто строят метрото на "Патриарх Евтимий", зоната е обособена като паркинг. Аз там си паркирам колата. Към 10:10 часа снощи паркирах колата и тръгнах през градинката на църквата "Св. Георги". Покрай мен мина високо, готино момче, което се направи, че говори по телефона, но ме удари с бухалка по главата.  

Аз съм бил заварден. Това е на 50 метра от дома ми. Тези хора биеха професионално, без да кажат и една дума. Един клошар се развика и те избягаха след 60 секунди налагане.

(Докато говори, на Григор Здравков му потича кръв от веждата)

Дойдоха СДВР и дори хора от отдел "Убийства". Идва ли пращат такива за спукана вежда. Мен ме интересува кой стои зад това. Разбира се, че знам. Единият е Митко Каратиста и те са свързани с контрабандни канали и промените в митниците. 

Когато сменят шеф на митницата хората отвън и отвътре се опитват да преразпределят канали, да се приспособят към новия шеф.

Малко хора знаеха, че допреди 4 дена Борисов бе взел твърдо решение да смачка всичко бандитско в митниците. 

Има два големи канала, които ни пречат за европейското председателство. Има няколко човека, които са използвали и името на Борисов, и името на Цветанов....

Мен са ме дебнали два дена, има ги на камерите тези хора. Но не е проблема дали съм аз, дали си ти. Но да разбиеш контрабанда, трябва да имаш информация. Аз я имам и не ми пука. 

Единият е надежденски кадър - казва се Митко. Същият този Митко минаваше за приближен на ГЕРБ. Той се опита да пробута депутат на ГЕРБ за шеф на митниците, бил е общински съветник. Всички силови бригади на Митко Каратиста са от "Надежда", "Обеля". 

Притеснява ме, че тези хора имат воля това да го направят. Когато информацията, която аз имам, се превърне в лост на властта. 

Единият ни канал е за хероин, другият  - ние правим най-доброто пико и го продаваме на джихадистите. На седмица по 20 пистолета "Макаров" изнасяме и за Косово. Може да отиват директно към северна Африка и Сирия. 

Това са информации, заради които пукат веждите, стават махленски свади. Ако държавата не си свърши работата, аз ще щги открия сам нападателите. Страх ме е само, ако забравя печката включена в нас. 

Аз ходя из квартала, говоря си с лелки, бабички...няма от какво да ме е страх. Бандитите трябва да се страхуват. Този път си изпуснаха нервите.

Попитай хората от отдел "Убийства" защо са дошли - това ще ви покаже дали е нападение над мен или опит за убийство.

До 4:30 часа сутринта бях в СДВР, след това се прибрах пеша и самичък, със скъсан анцунг. 

Единствените, които засега са ме търсили, са полицаите от СДВР, никакви други хора. Явно съм в ступор и с тази спукана вежда е малък инцидент. 

Аз съм казал на полицията трите имена на поръчителя и на човека, заради кого са го направили. Може да са ме поръчали, защото имам доказателства и информация. 

Когато посочих на полицията имената, те пък казаха имената на изпълнителите, говориха за Чебурашка...

Това са Бърборкото, Чебурашка, Каратиста....

Истината е, че са превзели митницата и всичко е тяхно.

Радвам се колко журналисти ми помогнаха, искам да видя какво мислят в МВР, какво ще правят с това, което ти казах."

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари