Пребита от приятел на Георги: Би ме 4 часа, потроши ме и ме подстрига с машинка гола глава

6
Жената подава многократно жалби срещу мъжа – почти всяка седмица. Но не се предприемат никакви мерки
Жената подава многократно жалби срещу мъжа – почти всяка седмица. Но не се предприемат никакви мерки

Дело за бита и малтретирана жена не влиза в съда вече година

Поредната жертва на насилие от Стара Загора - пребита и отвлечена майка на две деца. Според потърпевшата мъжът, който я е пребил, е приятел със сочения за извършител на посегателството над 18-годишната Дебора. Делото за побоя, малтретирането и отвличането на жената не може да влезе в съда вече повече от година.

„Заплахите към мен продължават, заедно с опитите за унижение. Не знам какво да очаквам. Насилникът ми си взе квартира, близо до моя дом. Вече година живея в абсолютен страх. Опитва се да въздейства психически и на децата ми”, разказа Диляна Катранджиева, цитирана от NOVA.

Тя била бита около четири часа, а получените травми – жестоки.

„Имах синини, мозъчно сътресение, комоцио, счупени ребра, ключица и два зъба. Бях срината”, допълни Диляна. Жената подава многократно жалби срещу мъжа – почти всяка седмица. „Но не се предприемат никакви мерки”, подчерта жертвата.

Тя предполага, че насилникът ѝ е „възможно да плаща някъде”, за да не влиза делото в съда толкова дълго време. „Това е вече година и половина и нищо не се случва. Не знам кой е зад гърба му. Но за мен има нещо”, подчерта жената.

През 2014 г. мъжът, с когото са съжителствали, освен побой, я е подстригал. „И за това имаше жалба, по която нищо не се направи тогава. Явно си мислят, че по този начин ще унижат жената”, е мнението ѝ.

След запитване от NOVA прокуратурата провери случая на Диляна. От обвинението обясниха, че делото преминава от Районната в Окръжната прокуратура. Назначени са различни видове експертизи. Обяснението за забавянето – искали да повдигнат ефективно обвинение. Процесът бил връзван от Закона за домашното насилие, според който насилникът нямало да получи ефективно наказание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Въйййй!
    Ма много курволяк имало в тая Стара Загора, бе? И всичките силиконови, хиалуронови, джукести, цицести и с пластмасови мозъци!
  • -2
    5
    BG
    ИДИОТИ! НЕ ПИПАЙТЕ НАШИТЕ ПАТРИАРХАЛНИ ТРАДИЦИОННИ ЦЕННОСТИ! БОЯТ ИЗГРАЖДА!!! ЗАТОВА ВСИЧКИ СМЕ ИЗГРАДЕНИ СОЦЛИЧНОСТИ!!!
  • 3
    4
    Винету
    А защо я е пребил :D :D :D
  • -7
    3
    хсйдфйсд
    сигурно за нищо ги бият, ей така за упражнение, а дали някои от тях наистина не си го заслужават, като изневеряват, нахални са, мързеливи са, харчат пари, които не са изкарали, искат само да се забавляват докато мъжа им или приятеля им работи, упражняват психически тормоз върху него?
  • 7
    2
    Zcvbnjhg
    Да,много права и свободия им се даде!!!!Родителите да си възпитават уродливите деца!!!!В училище учителите се чудят как да постъпят.Законите са такива,че никой не смее да приложи наказание,за да не се урони"авторитеа""му!!!!!!Ако въобще го имат!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари