Пребиха горски служител от Севлиево по време на проверка

1
Ударите не спираха, сподели инж. Атанас Йотов
Ударите не спираха, сподели инж. Атанас Йотов Снимка: БНТ

Ударите не спираха, сподели инж. Атанас Йотов

Горски служител от Севлиево е с тежки наранявания, след нападение и побой по време на проверка. Той и колегата му спрели два камиона с дървесина на местна фирма и установили, че се движат с неправомерно издадени превозни билети. По думите им - това провокирало агресията от страна на собственика на фирмата.

Нападението се случило в центъра на севлиевското село Стоките. Атанас Йотов и негов колега спрели по сигнал камиона, натоварен с дървесина. Минути след това получили нов сигнал за втори камион на фирмата, тръгнал по същия маршрут. На място пристигнали собственикът на фирмата и неговата съпруга. Жената дръпнала от ръцете на проверяващия неправомерно издадения превозен билет и го скъсала, а мъжът ѝ нападнал горския, предава БНТ.

инж. Атанас Йотов - началник ГСУ при ДЛС „Росица” гр. Севлиево: „Първите му удари бяха в областта на устните и ляво око. Вече след като освободих ръцете си, започвам да опитвам да се пазя, но ударите не спираха. Много силна агресия, даже на няколко пъти го отблъсквам, той пак атакуваше. Изрично ме предупреди, че ако подам жалба, че ще ме открие вкъщи, ще ми счупи краката, ще ми отнеме живота".

След подадени два сигнала на тел. 112 на място пристигнал екип на полицията, а пострадалият служител е настанен в болницата с множество наранявания по лицето и главата.

инж. Иван Степанов - директор ДЛС „Росица” гр. Севлиево: „Всяка година имаме по два, три, пет случая, включително с оръжие, много пъти незаконно. На практика при всяка една проверка, която правим на подобни камиони.“.

От телевизията са потърсили обвинения за нападението собственик на фирмата. Мъжът категорично отказва коментар. По случая е образувано досъдебно производство. А горските служители настояват за по-строг контрол и гарантиране на сигурността им по време на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари