Празници под ракетен обстрел

1
Новогодишните празници на места в Украйна са минали без ток
Новогодишните празници на места в Украйна са минали без ток Видео: bTV

Новогодишните празници на места в Украйна са минали без ток

Празници под ракетен обстрел. Така нашите сънародници в Украйна посрещнаха Коледа и Нова година. Бесарабските българи се справят с с много перипетии със зимата в страната, предаде bTV.

Повечето домакинства имат газ и вода. Обстановката се усложнява, когато има въздушна тревога и руски ракетни удари. Тогава токът спира превантивно и хората не знаят кога ще бъде включен. Иначе има режим на електричеството, който може да се следи и през специално приложение.

На моменти обаче и водата е спирала и хората са изпадали в безизходност, особено когато имат малки деца.

Новогодишните празници на места са минали без ток и някои не са могли и да си сготвят. Но надежда има, казва Таня Станева. Тя разказа, че новогодишната реч на украинският президент Володимир Зеленски е разплакала и обединила цяла Украйна.

Много хора търсят спасение в селата, защото там има вода и ток. Те се надяват новата година да донесе победа на Украйна и край на разделените семейства заради войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Симо
    Ей ''4'', аз съм кубинец и името ми е Орландо с Трикура ! Търся с червени за...ци !
  • 1
    6
    С.С.
    Отде изпълзя бе ''4 '' ,от пленума на БКП през 1969г. Жив ли си още бе, неграмотнико? Кой ти пише коментарите,ти не можеше и да пишеш ! Разбираш ли ,какво е изчадие ,нали си атеист!
  • 0
    5
    До 4
    Не си ли мислиш ,че ще вече има комисия по разследване на петоколонниците и скоро ще ти закача гащите в Белене ,бе комунистически отпадък !
  • 5
    4
    До 3
    А ти усраински третополов глист защо не ходиш в усрайна при можилизация - ЛГТБ Изчадие! Ти ЕБА ПУТКАТА МАЙЧИНА!
  • -5
    3
    До 2
    Ти си дърт червен боклук ! Що не тръгнеш за Русия бе АБПФК ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари