Празничната програма за Деня на Русе започва още тази вечер

3
Редица събития очакват русенци и гостите на града
Редица събития очакват русенци и гостите на града Снимка: Dunavmost

Празничната програма за Деня на Русе – 6 май, започва още тази вечер

От 18 часа пред Доходното здание концерт ще изнесе Биг Бенд-Русе с диригент Димчо Рубчев.

На самия 6 май, Гергьовден, ще има празнична литургия от 9 ч в храма „Св. Георги“.

От 10:30 ч. пред Съдебната палата актьорите от Държавен куклен театър - Русе ще представят безплатно образователния спектакъл за най-малките – „Приказка за Боби и шайка микроби“.

От 11:30 ч. пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще се проведе официалната церемония по полагане на венци и цветя. Празнични слова ще произнесат кметът Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

В 12 ч. пред Доходното здание русенци ще имат възможността да дирижират оркестъра на Държавната опера в рамките на концерта с диригент Димитър Косев.

В Художествената галерия от 17 ч. ще бъде представена изложбата на Роксандра Костова, а от 18 ч. ще бъде прожектиран филмът за русенската художничка Васка Баларева. В същия час ще стартира и изложбата на Дружеството на художниците „Русе моят град“ в галерията на ул. „Борисова“ 6.

Програмата завършва с концерта “55 години „Щурците“ със специалното участие на Валди Тотев и Георги Марков. Стартът му е в 20 ч. на площада пред Общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари