Празнична Хоротека в Русе по случай 3 март

8
Пригответе цървулите, китките, носиите и се хванете ръка за ръка, призовават организаторите
Пригответе цървулите, китките, носиите и се хванете ръка за ръка, призовават организаторите Снимка: Facebook

Пригответе цървулите, китките, носиите и се хванете ръка за ръка, призовават организаторите

Фолклорен танцов клуб Родолюбец в град Русе организира празнична Хоротека. Събитието ще се състои на 3 март пред Община Русе от 12:30 часа. Препоръчителният дрескод е фолклорна носия.

"Каним отново всички Русенци и гости на града на Хоротека с най-голямото хоро... Най-дългото хоро в Русе. Приготвили сме специална изненада, в която Вие всички ще се включите като участници.

Пригответе носиите, китките, цървулите и ще Ви очакваме на площада. Нека се заредим заедно, ръка за ръка, с магията на Българското хоро", призовават организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    10
    ей ушев пеерас
    дядо ти като танцуваше валс и танго, удряше ли по един език на каймакамина или само се дупеше да го онождат през дупката в напальонките? Ти оттам ли прихвана хомосексуалната си ориентация?
  • 5
    9
    Ушев
    Дядо ми, стар русчукллия казваше: хора и ръченици на площада играят войниците и слугините. Ние гражданите танцуваме валс и танго във Военният клуб!
  • 1
    8
    До другия гражданЕн
    Хората поне друсат хора, не като тебе, беден, тлъст, космясал, седи пред телефона със счупения дисплей и тръгнал да охарактеризира другите с бедния си речник. С една дума - СЕЛЯНДУРИН
  • -2
    7
    до Даскала
    Да даскале, сещам се какво е стандарт. А ти сещаш ли се, че предложените от теб Кръпки, Щурци, ефесбета и други комунистически банди загубиха всякаква обществена и художествена стойност, веднага след като строя падна и те първи се отрекоха от него. За хорова музика съм съгласен, но нека първо се поинтересуваме дали в Русе останаха професионални хорове. Гошо Минчев отдавна умря, явно си прооуснал новината по радио точката. Ако наричаш Гери Никол, Дара и Венци Венц "нелоша поп музика", то мога да ти кажа само да смениш ушния си лекар. Така де, 45 години яздихте държавата и я докарахте до крах, хайде сега поне ни оставете ние да я пояздим малко. Не се спрахте, колкото по дърти, толкоз по нахални. УжасТ.
  • 9
    6
    daskal
    До немиризливия 4 - Представата, че българският празник е свързан САМО И НЕПРЕМЕННО с тропкане на хорце е порочна и грешна. Прескачам представите ти за музика и ти предлагам: ФСБ, "Щурците", Георги Минчев, Васко Кръпката и т.н. Имаме и нелоша поп музика. Чудесни детски песни. Има и по-класически неща - хорова музика, авторски разработки на народни мотиви и пр. И още нещо. В Русе преди половин век цървули, беневреци, пояси, калпаци, ямурлуци, геги и пр. атрибути имаше само като екзотично допълнение, а на несъществуващата вече естрада (пред "Лайното" откъм съда) класика и стандарти свиреха симфониците. Ако се сещаш какво е "стандарт".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари