Благотворителната хоротека в Русе събра над 8000 лева

3

Средствата ще отидат за изграждане на спортна площадка за деца с увреждания в Парка на младежта

8096 лева събра двучасовата хоротека на "Играорци" и "Еремия" за изграждане на детска площадка за деца с увреждания

Повече от два часа над 600 танцьори от най-голямата русенска школа за народни танци „Играорци“ с главен художествен ръководител Богдан Донев и софийската „Еремия“ се хванаха за ръце и обединиха енергия, като танцуваха под съпровода на народна музика. Това се случи в събота на обяд на площада пред общината, където се изви най-пъстрото и дълго благотворително хоро. Инициативата под мотото „Да пренесем доброто с хорото“ събра 8096 лева за изграждане на площадка със спортни съоръжения за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение в Парка на младежта, съобщават организаторите.

Благотворителната хоротека се реализира в партньорство между ръководителя на най-голямата школа за народни танци в Русе хореографа Богдан Донев и колегата му от софийската школа Ивайло Георгиев. Събитието се проведе под егидата на кмета на Община Русе Пенчо Милков, който поздрави участниците в хоротеката. Освен танцовите състави стотици жители на града се потопиха в емоцията на българското хоро.

Организаторите благодарят на всички участници в събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ШАДРАВАНА
    Ей, че го нямаше Иван културиста през това време да играе хоро в шадравана
  • 2
    2
    Де да знам
    "Хоротека", а? Нещо като хоро в дискотека. Понякога полетите на криейтив в идват в повече. Задминават хоризонтите ми с миля и половина.
  • 2
    1
    Брависимост
    Ама мероприятие под егидата на компрометиран съпруг и баща, не благодаря. С какви очи един идивид излиза пред гражданството, когато е презиран от най-близките си? За кой ли индивид се говори, дали е удошевен или НЕудошевен предмет? По-скоро се говори за статуята на "Малкото овчарче", в село Долно Уйно, ако ма такава статуя и такова село.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари