Правят ново отделение в УМБАЛ - Русе

0
Също така ще бъде изграден нов кръвен център, който да отговаря на най-високите стандарти, похвали се доктор Иван Стоянов
Също така ще бъде изграден нов кръвен център, който да отговаря на най-високите стандарти, похвали се доктор Иван Стоянов Снимка: Вестник "Утро"

Ще бъде оборудвано изцяло ново отделение с нова техника в УМБАЛ Русе и нов кръвен център, който да отговаря на най-високите стандарти, се похвали днес доктор Иван Стоянов - изпълнителният директор на болницата.

Както стана ясно по-рано университетска болница Русе ще носи името Канев по фамилията на големия дарител Игнат Канев и неговото семейство.

Решението е вече факт след днешното общо събрание на акционерите, на което се гласува новото наименование на най-голямото лечебно заведение. Решението бе прието единодушно. Така след 152 години Русенската болница вече ще се казва Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“.

След заседанието изпълнителният директор на университетската болница д-р Иван Стоянов коментира, че по този начин се възражда една стара българска традиция на хора, които чрез дарения и постъпките си са дали началото на една грижа за човека и са останали в историята. Заедно с Игнат Канев ние имаме общи цели, допълни Стоянов, цитиран от Арена Медиа.

Първата беше направата на ново детско отделение, защото децата са най-важното за един град. Следващата ни цел е да удължим и облекчим живота на хората, които имат бъбречни заболявания. За нуждаещите се от хемодиализа ще бъде оборудвано изцяло ново отделение с нова техника, за да може по-младите да успеят да дочакат трансплантация, а на по-възрастните да се облекчи живота. Също така ще бъде изграден нов кръвен център, който да отговаря на най-високите стандарти.

Сегашното отделение по трансфузионна хематология ще бъде преместено, за да се освободи етажа за хемодиализата.Предстои вписването на решението на управителния съвет в Търговския регистър. 

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари