Правото е най-желаната специалност в Софийския университет

0
Днес беше обявен първият етап на класирането на кандидат-студентите в най-старото ни висше учебно заведение
Днес беше обявен първият етап на класирането на кандидат-студентите в най-старото ни висше учебно заведение Снимка: БГНЕС

Днес беше обявен първият етап на класирането на кандидат-студентите в най-старото ни висше учебно заведение

Най-желаната специалност в най-старото ни висше учебно заведение е правото.

Днес беше обявен първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2023/2024 г., предаде репортер на БГНЕС.

9 044 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. 40 от тях кандидатстват във Филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Международни отношения“.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Връзки с обществеността“, „Журналистика“, „Комуникационен мениджмънт“, „Софтуерно инженерство“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Бизнес администрация на английски език“.

5 761 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение, държавна поръчка и платена форма на обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари