Правосъдният министър иска разследване на трима спецпрокурори

0
Те са работили по разследването придобило популярност като "Осемте джуджета"
Те са работили по разследването придобило популярност като "Осемте джуджета" Снимка: БНТ

Смятам да уплътня правомощията, които имам в момента, каза Иван Демерджиев

Служебният правосъден министър Иван Демерджиев е внесъл в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предложение за дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура.

Те са работили по разследването придобило популярност като "Осемте джуджета". Демерджиев уточни, че първо са били сезирани главният прокурор и Инспекторатът на Висшия съдебен съвет, но реакция не е последвала, информира БНТ.

"Тримата прокурори са замесени с един случай, който административният ръководител на Специализираната прокуратура наскоро нарече "семейна драма". Понеже моята трактовка е различна по случая и смятам, че са допуснати нарушения - дисциплинарни, съм внесъл предложенията. Касае се за действия, доста неприятни, извършени в болнично заведение с разрешението и санкцията на тези трима прокурори. Допускани са нотариуси, които са извършвали разпоредителни сделки, това първо не може да се случва в болнично заведение. Може да се случи само в ареста. И второ, самата поредица от действия е свързана с много нарушения на закона", заяви Иван Демерджиев, служебен министър на правосъдието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари