Пръст в раната! Ревизоро да не се заиграва с въздуха на русенци!

2
Известният с цветистия си език Ревизоро този път упражни риториката си по отношение на най-болезнения въпрос на цял един град и неговите жители, които всяка нощ се будят от задушливи миризми
Известният с цветистия си език Ревизоро този път упражни риториката си по отношение на най-болезнения въпрос на цял един град и неговите жители, които всяка нощ се будят от задушливи миризми Снимка: БГНЕС/архив

Снощи в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров изненадващо нападна кмета на Русе Пенчо Милков, затова че му поискал станция за измерване на въздуха, пише днес в."Бряг"

Зрителите така и не разбраха за каква точно станция в Русе говори министърът, защото бе попитан за пречиствателна такава. Едва по средата на 4-минутната си тирада персонално срещу Милков, Димитров мимоходом уточни, че ставало дума не за пречиствателна, а за друга станция: "Той иска друга станция, която да му измерва чистотата на въздуха, но както и да е".

Това се казва да поставиш пръст в раната! Известният с цветистия си език Ревизоро този път упражни риториката си по отношение на най-болезнения въпрос на цял един град и неговите жители, които всяка нощ се будят от задушливи миризми.

И искането на кмета за мобилна станция, която да замерва въздуха, съвсем не е прищявка.

Още по-малко предизборна кампания, за която ни в клин, ни в ръкав намекна министърът: "Всеки кмет е в правото си да си прави предизборна кампания или да се хареса на съгражданите си". Още повече, че в момента изборите парят под краката на властта в държавата, а не на кметовете в общините, които имат още 3 години мандат.

Въздухът на Русе е болна тема не само за русенци, така че никой не бива да се заиграва с нея, особено в размирни времена като днешните! Никак не е маловажно да се отбележи, че днес в столицата започна "Велико народно въстание 2", където за 64-и ден се искат оставките на парвителството и главния прокурор Иван Гешев.

Вестникът припомня, че днес русенци организират протест срещу замърсяването на въздуха в града, а търпението им вече е изчерпано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари