ПП "Възраждане": Автомобилите на пияните шофьори да бъдат спирани от движение

1
Опечалени родители настояха за справедливи наказания и нови закони
Опечалени родители настояха за справедливи наказания и нови закони Снимка: БТА

Опечалени родители настояха за справедливи наказания и нови закони

"Възраждане" предлага спиране от движение на автомобила за период от една до пет години при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Това обяви на брифинг в парламента Петър Петров от ПГ "Възраждане, предаде БТА. Депутатът бе придружен от опечалени близки на жертвите от войната по пътищата.

"От "Възраждане" внесохме още на 25 октомври законопроект за промени в Наказателния кодекс за увеличение на санкциите лишаване от свобода, завишаване както на долните граници, така и на максимумите на наказанията, на всички тези случаи на пътнотранспортни произшествия, при които има тежки последици и смърт на невинни български граждани", заяви Петров, визирайки случаите на употреба на алкохол, наркотици, шофиране с превишена скорост.

"Ние считаме и сме водени от разбирането, че най-правилната формула за реакция на обществото на тези изключително тежки като последици деяния е драстично увеличение на санкциите, добави депутатът. Предлагаме и една нова санкция - спиране от движение и временно отнемане на превозното средство за период от една до пет години във всички случаи, в които шофьорът е хванат след употреба на алкохол или наркотици, уточни Петров. Според Петров трябва да бъде сложен край на шофирането след получена условна присъда. На всички ни е писнало да слушаме за шофьори с по 20-30 нарушения, с по пет, с по десет присъди, които да убиват хора на пътя. Това нещо трябва да спре и именно в тази насока е нашият законопроект, заяви Петър Петров. Той уточни, че е постигнато съгласие с председателя на Комисията по правни въпроси следващата сряда в редовното заседание на правната комисия този законопроект да бъде разгледан в спешен порядък".

Опечалени родители настояха за справедливи наказания и нови закони. Те носеха плакати на загиналите си деца и настояха за справедливи законови промени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари