Николай Денков: МВР няма да бъде на ГЕРБ

0
Асен Василев продължава да е възможният финансов министър
Асен Василев продължава да е възможният финансов министър Снимка: Facebook

Асен Василев продължава да е възможният финансов министър

Министърът на вътрешните работи няма да бъде излъчен от ГЕРБ. Това обяви номинираният за премиер на кабинет с втория мандат Николай Денков преди началото на поредния кръг преговори с Мария Габриел в търсене на съгласие за персонален състав на правителство:

"Информацията, че "МВР ще бъде на ГЕРБ" не е вярна, няма такова нещо. Търсим човек, който да е експерт, специалист, не политическо лице, доказало се в работата си".

Съотношението на министрите на двете формации няма да е 50 на 50, каза още Денков, цитиран от БНР. По думите му Асен Василев продължава да е възможният финансов министър:

"От гледна точка на бюджета много пъти съм казвал, че по-добър от него специалист, експерт, който може да направи бюджета в рамките на няколко месеца, не знам. Отново ще потвърдят, че няма никакви индикации тези апокалиптични прогнози да се сбъднат. Напротив, бюджетът отново ще бъде нормален тази година и ни предстоят подготовката на бюджета за тази година и за следващата".

Засега подкрепа от друга подкрепа от друга парламентарна група не е търсена.

Не отговарят на истината твърдения в публичното пространство, че се готви чистка в системата на образованието, каза още Денков:

"Няколко пъти вече се повтаря от най-високо ниво една лъжа, че ще има и са били обсъждани съкращения, замени на директори на училища и учители. Искам ясно да кажа, че това нещо не е вярно, и да успокоя системата, че това е просто някаква лъжа, която се разпространява от различни хора".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари