Позиция на партия "Възраждане" относно оставките в редиците й

4
Структурата на партията в Русе ще бъде преоснована
Структурата на партията в Русе ще бъде преоснована

Във връзка с информацията, че в ПП "Възраждане" има бум на оставки, публикуваме позицията на партията по темата:

"При проведено интервю от наша страна, олимпийският шампион Златан Ванев сподели, че има доверие на д-р Костадин Костадинов и националното ръководство. След като се запознае с новото регионално  ръководство на Възраждане Русе, би работил и с тях.

Уведомявам Ви, че господин Ванев не е напускал Възраждане, защото той никога не е бил член на Възраждане. Той е наш симпатизант, който е издигнат като гражданска квота.

На 18 юли 2020 г. беше проведен Организационен съвет на Възраждане в град Габрово. На него ще обсъдена политическата обстановка в страната, участието на членовете на структурите на Възраждане в протестите по градове и позицията на Възраждане относно предстоящите парламентарни избори.

От първия ден на протестите в страната ни беше взето решение от националното ръководство Възраждане да подкрепи гражданските протести. Ние сме единствената политическа организация, която е създадена от граждани – доброволци, с една кауза – просперитета на Родината.

Ето защо нашето място е на площада, където обединени с нашите съотечественици, заедно да се преборим за оставка на правителството. Във връзка с това д-р Костадин Костадинов категорично беше заявил, че структура на Възраждане, която не вземе участие в гражданските протести, ще бъде заличена.

На проведения вчера организационен съвет стана ясно, че ръководствата на две регионални структури са взели решение да не участват в протестите – Възраждане Русе и Възраждане Велико Търново.

И в двете структури това е еднолично решение, взето от ръководството на структурата в разрез с настроенията на членовете ѝ. Оказа се, че решението на хората на ръководни позиции е такова, поради възникнали задкулисни връзки с ГЕРБ.

Поради това след заседанието на организационния съвет беше проведено извънредно заседание на Изпълнителния комитет на Възраждане. Той взе решение Дилян Саманджиев – Русе и Иван Спирдонов – Велико Търново да бъдат изключени от политическата организация, а структурите в двата града да бъдат преосновани.

Членовете от двете структури ще имат възможност да проведат вместо отчетно-изборни, учредителни събрания и да изберат ново ръководство. Изпълнителният комитет на Възраждане категорично заявява, че в политическата организация предателите и предателствата не се толерират и никога няма да бъдат толерирани.

Всички структури на Възраждане в страната активно участват в гражданските протести като застават зад написаното в Декларацията за независимост на българския народ, част от „Кауза Възраждане“. Можете да се запознаете с каузата и да я подкрепите като я подпишете ТУК."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари