Бум на оставки в партия "Възраждане"

5
Почти всички активни дейци в Русе са напуснали
Почти всички активни дейци в Русе са напуснали

Цялата партийна организация на "Възраждане"‘ в Русе е останала без хора, след като първо Дилян Саманджиев напусна председателския пост, а сега и цялото ръководство, заедно с кмета на с. Николово, както и почти всички активни дейци в Русе.

Преди един месец напуснаха и двама общински съветника от Бургас, както и кмет на ,,Възраждане‘‘ в Община Бургас. Има недоволство от това, че председателя на партия "ВъзражданеКостадин Костадинов използва организацията като еднолична фирма и не спазва устава на партията, заявяват от организацията.

Към този момент Варненската прокуратура разследва длъжностно лица от ръководните органи на партия "Възраждане", което е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн лева, връчени му като държавни средства,предназначени за функционирането на партията.

Прокуратурата се самосезира по случая.

"Не смятам да коментирам самото решение за напускането от ,,Възраждане‘‘, защото то е общо решение на хората, които работиха, рамо до рамо с мен, през последните три години за градеж, развитие и полуляризиране  на организацията в Русе. Аз вече не съм част от ,,Възраждане‘‘, както и Златан Ванев, който е кмет на с. Николово. Напускат също и Георги Георгиев- зам.-председател и Александрина Йорданова- секретар, както и всички активни граждани и членове, които са имали връзка с ,,Възраждане‘‘-Русе.

Мотивите за напускането ни са свързани с оперативната работа на организацията в национален план и отношението на ръководните кадри  към отделните структури,също се и припокриват с тези на Владимир Павлов,който беше координатор и общински съветник в Бургас от ,,Възраждане‘‘ и Диян Георгиев ,който също е общински съветник от Бургас.

Очаквам сега да ни изкарат най-лошите,както направиха с хора, които работиха за организацията абсолютно безплатно, но това не ме притеснява. Защото ние работихме още като студенти за организацията, правили сме го с добри намерения и аз лично не съжалявам за времето,което съм прекарал във "Възраждане!", каза общинският съветник Дилян Саманджиев.

,,Аз съм солидарен към цялата организация на ,,Възраждане‘‘ в Русе,  защото влязох в организацията заради младите хора в нея. За това и напускам заедно с тях‘‘- каза Златан Ванев, кмет на с. Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари