Пожарните екипи в страната са реагирали на над 500 сигнала

0
Спасени са много хора, изпаднали в бедствена ситуация, коментира министърът на вътрешните работи
Спасени са много хора, изпаднали в бедствена ситуация, коментира министърът на вътрешните работи Снимка: МВР

Спасени са много хора, изпаднали в бедствена ситуация, коментира министърът на вътрешните работи

Заедно с главния секретар на МВР и директора на ГДПБЗН той извърши проверка на столични райони, където екипи работят по отстраняването на паднали клони и дървета

Министър Калин Стоянов, заедно с главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Александър Джартов извършиха проверки на няколко места в столицата, където екипи работят по разчистването на улици от паднали клони и дървета. Вътрешният министър благодари на всички служители на МВР, които денонощно са на терен. Стотици сигнали са постъпили през денонощието на телефона на ГДПБЗН, спасени са много хора, изпаднали в бедствена ситуация, коментира министър Стоянов.

Той уточни, че оттук нататък ще се следи за рязкото стопяване на снеговете и ще се контролират нивата на язовирите.

Към момента силите и средствата на звената за ГДПБЗН участват в локализирането и ликвидирането 177 произшествия, с 190 единици техника и 586 служители. До 15 часа днес екипите са реагирали на общо 243 сигнала, а от началото на обилните снеговалежи - на над 500 сигнала.

Според информация от ГДПБЗН към 15:00 часа в:

Област Враца

Над 42 населени места без електрозахранване. Продължава разчистването на пътя към хижа „Леденика" и осигуряването на безопасното придвижване на около 35-ма обитатели.

Област Силистра

Евакуирани са 11 жители от селата Средище и Срацимир. Обявено е бедствено положение за област Силистра.

Област Кюстендил

Населени места без ток в общините- Треклянска, Рила, Бобошево, Невестино, Бобов дол, Дупница, Кюстендил. Затворени пътища няма, те са мокри и заснежени, но проходими при зимни условия.

Област Видин

16 са населените места без електрозахранване

Област София

Населени места без електроподаване има на територията на общините Ботевград, Елин Пелин, Годеч, Правец, Костинброд. Няма постъпила информация за населени места без достъп до тях. Пътят до с. Гълъбовци е към момента е почистен от преспи и проходим за автомобили и пожарна техника.

Област Варна

До момента са евакуирани 20 човек, пътували с автомобили и закъсали на пътя над Аксаково. Продължават спасителните действия за останалите 11. По данни до момента 30 населени места са без достъп . По информация на АПИ са затворени пътищата: гр. Аксаково – гр. Добрич, „Аксаковска панорама" – с. Кичево, общинските пътища на териториите на община Аксаково и община Вълчи дол, където е обявено бедствено положение.

Област Сливен

Евакуирани са 6-ма, останали в автомобилите си на пътя между селата Стара река и Раково.

Област Русе

Главните пътни артерии са затворени. В много малки населени места няма ток.

Област Шумен

Всички пътища на територията на Шуменска област са непроходими.

Област Разград

Оказано е съдействие на линейка за достигане до 3-ма болни, евакуирани са 9-ма души от 3 автомобила. Всички пътища са затворени за снегопочистване, затворен е гл. път Е-70 Русе – Шумен /изградени са КПП на РУП /. Обявено е бедствено положение в областта.

Област Шумен

Евакуирани са 9-ма от леки автомобили, всички пътища на територията на Шуменска област са непроходими.

Област Ловеч

Вече са евакуирани бедстващи хора, заседнали с колите си на прохода Троян – Кърнаре, както и на пътя с. Катунец посока с. Бежаново. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за МПС, поради обилен снеговалеж и навявания. Движението по път III-358 Шиково-Рибарица е забранено за МПС, поради обилен снеговалеж.

Област Пловдив

Работи се по снегопочистването на пътя към хижите „Върховръх" и „Академик", където в момента има по 35-40 души. В хижите има ток вода и храна.

Област Добрич

Евакуирани са 9 човека от закъсали автомобили.. Всички пътища в областта са затворени за снегопочистване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари