Пожарникарят гаси всичко, но през септември „бурята“ ще го помете

0
Ако има група хора, които като булдог висят върху Бойко и може да го захапят, правителството няма да издържи
Ако има група хора, които като булдог висят върху Бойко и може да го захапят, правителството няма да издържи Снимка: БГНЕС

"Премиерът жертва един от малкото си компетентни министри, защото сега само улични протести му липсват, каза социологът.

Премиерът Бойко Борисов е пожарникар и много добре знае, че малкото огънче не е толкова безобидно. Затова гаси всичко, което вижда, дори и с цената на един от малкото си компетентни министри."

Така социологът Андрей Райчев коментира оставката на социалния министър Бисер Петков заради протеста на майките на деца с увреждания и повторното му връщане в състава на Министерския съвет.

„Борисов кара ужасно труден мандат с много скандали. То не беше ограда, не бяха братовчеди, СуджукГейт и т.н. През последните два месеца има някакво затишие пред буря. Сега само уличен протест му липсва на премиера.  Ако има група хора, които като булдог висят върху Бойко и може да го захапят, правителството няма да издържи“, заяви социологът в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Изтича юни и свършва председателството на ЕС. Случиха се няколко важни неща и главното от тях е, че се образува много силен геополитически опън върху това правителство. То е опънато от Русия и от Америка, защото Борисов се реши на два хода, които отчетливо го поставят под много силна критика на антируските сили. Има ги и в ГЕРБ. Единият ход е за АЕЦ-а, а другия – за газа“, обясни Райчев.

„Ситуацията е пред буря и това ще се прояви. През този месец опозицията ще нанесе финалния удар за тази година и вероятно ГЕРБ ще го прескочат. През септември обаче няма да могат“, пророкува той.

Антоний Гълъбов пък изтъкна, че ГЕРБ е единствената партия, която незабавно се освобождава от този, около който възникне проблем.

Ген. Петров подаде оставка само заради съмнения и според мен в момента има промяна в отношенията на ГЕРБ в готовността този път да бъдат пазени министри, добави политологът.

„Не виждам промяна. Борисов ги изхвърля като носни кърпи. Такъв му е стилът. Делян Добрев също бе изхвърлен, но благодарение на други сили в ГЕРБ бе запазен“, каза пък Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари