Пожарникари спасиха трима бедстващи след наводнението в Карлово

0

Най-пострадала е гимназията по жп транспорт, наводнена е и болницата

Карлово обяви частично бедствено положение в града заради наводнение. В продължение на час и половина в общината се изля количество дъжд, колкото за три месеца. Няма бедстващи хора, съобщиха от МВР, предава bTV.

Най-пострадала е гимназията по жп транспорт, чиито току-що ремонтирани стаи са залети. Стихията вкарала в двора цели дънери и бетонни парчета. Електрозахранването в района на гимназията е изключено.

Трима души, които бяха блокирани в сградата, са били евакуирани, съобщиха от пожарната.

Обявиха частично бедствено положение в Карлово

Наводнен е приземният етаж на болницата в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа. След намесата на пожарникарите, ситуацията е овладяна. Няма опасност за персонала и пациентите.

Огнеборци са спасили от придошлите води семейство - мъж и жена, обитаващи къща на улица "Меден Дол".

Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в къщата си на улица "Калофер Войвода". Имотът е доста засегнат и към момента продължава работа по отводняването му.

Покрай наводнените къщи минава отводнителен канал, който е придошъл вследствие на падналия дъжд, а затлачването с боклуци е станало причина за приливането на водата.

Седем екипа пожарникари и спасители се борят за овладяване на извънредната ситуация в Карлово.

Само за два часа на телефоните на Оперативен център в пловдивската пожарна са получени повече от 40 сигнала за наводнени сгради и хора в нужда.

На помощ на дежурните екипи в карловската пожарна е извикан свободен състав, екип огнеборци от Пловдив и спасители от сектор "Специализирани оперативни дейности" на Регионалната дирекция.

В непрекъснат режим на работа са 8 помпи за отводняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари