Пожарникари премахнаха опасен клон в района на площад "Свобода"

1
Това се е случило в съботния ден
Това се е случило в съботния ден Снимка: Facebook / Бонка Ангелова

Това се е случило в съботния ден

Пожарна безопасност и защита на населението. За времето от 08:00 часа на 27 октомври до 08:00 часа на 29 октомври екипите на пожарната са реагирали на 14 сигнала.

В петъчния ден огнеборците са излизали само на сигнали за пожари в сухи треви и храсти, като 6 от тях са потушени без щети, а в два от случаите огънят е нанесъл загуби. В с. Босилковци, при опит за почистване на синор, огънят се е прехвърлил към житно стърнище с междинен посев и е унищожил около 56 декара от културата. Пожарът е гасен от екип на РСПБЗН - Бяла между 12:07 и 14:15 часа.

От 18:47 часа вечерта в петък и през целия ден вчера екипи на РСПБЗН - Две могили, ССОД - Русе и от Първа РСПБЗН в Русе се е наложило да работят по гасенето на пожари, разпрострели се в различни направления и на много голяма площ в землището на с. Батин. Огънят е нанесъл щети на иглолистна гора. Работата на огнеборците е била изключително усложнена и затруднена, заради силните пориви на вятъра и силно пресечения терен на местността.

Вчера екипите на пожарната са реагирали още и на: сигнал за запалени сухи треви на адрес в с. Смирненски; отстранили са опасен клон на дърво в района на площад Свобода в Русе; пожар в сухи треви в с. Николово; съдействали са на екип на ЦСМП за пренасяне на пациент до линейка на адрес в Русе; потушили са и още един пожар в сухи треви в русенския кв. Средна кула.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари